Народният артист на Русия и България певецът Бедрос Киркоров коментира

...
Народният артист на Русия и България певецът Бедрос Киркоров коментира
Коментари Харесай

Бащата на Киркоров разказа кого е разстрелвал в България след "окупацията" ѝ от Червената армия

Народният актьор на Русия и България артистът Бедрос Киркоров разяснява изказването на българското външно министерство, призовало да не се поддържа "съмнителната историческа теза " за това, че битката на Съветския съюз с нацизма в годините на Втората международна война докара до освобождението на Европа.

По думите му, с сходни дейности София се пробва да разпали "огън срещу Русия ".

"Българските управляващи желаят да трансфорат освободителната война в някаква окупация ", сподели артистът.

Киркоров акцентира, че България е била социалистическа страна, която е била освободена от войските на Червената войска. Въпреки това, сега от външното ѝ министерство декларират, че страната "ужким е била окупирана, била е подложена на репресии ", добави той.

 Освобожденные поданици Болгарии приветствуют бойцов Красной армии. Великая Отечественная война (1941-1945)

"Да, ние донесохме репресиите със себе си, само че ние съдихме тези български фашисти, които душиха партизанското придвижване в България. Ние ги съдехме с национален съд и разстрели. Аз се борих срещу фашизма и до края ще се боря ", означи актьорът.

По-рано българското външнополитическо ведомство, разяснявайки организацията на изложбата "75 години избавление на Източна Европа от нацизма " в Руския културен център, прикани да не се не помни за "полувековните репресии, деформираното икономическо развиване и изолацията от процесите " в развитите страни, които ужким Съюз на съветските социалистически републики е наложил на европейските страни.

Дипломатите обявиха още, че не си коства да се употребява "съмнителната теза " за това, че битката на Съюз на съветските социалистически републики с нацистка Германия е била избавление на Европа.

На собствен ред, от съветското посолство подчертаха, че проведената в София галерия е ориентирана единствено към това, да запознае българската общност с архивните материали от фондовите складове.

От Държавната дума на Русия (долната камара на съветския парламент) осъдиха изказването на Министерство на външните работи на България.

Например, ръководителят на комисията по интернационалните въпроси Леонид Слуцкий дефинира отричането на ролята на Съюз на съветските социалистически републики в освобождението на Европа от нацизма като историческа неистина, слепота и непризнателност, които граничат с светотатство.

Според него, този жанр изявления са част от антируската политика, диктувана от Съединени американски щати на европейските страни.

Депутатът от Държавната дума Наталия Поклонская, известна като красивата някогашна прокурорка от Крим, означи провокационността на изказването на българското външнополитическо ведомство.

Според нея, българският народ не споделя мнението на дипломатите си.

Поклонская добави, че тази позиция може да бъдат подкрепяна единствено от невежи.

 Вид сверху на польский город Велюнь след това бомбардировки в 1939 году

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР