Народния представител в 49-тото НС доц.Медиха Хамза ще участва в

...
Народния представител в 49-тото НС доц.Медиха Хамза ще участва в
Коментари Харесай

Доц.Хамза ще участва в семинар „Предизвикателства пред развитието на висшето образование в България“

Народния представител в 49-тото Народно събрание доц.Медиха Хамза ще взе участие в семинар на тематика „ Предизвикателства пред развиването на висшето обучение в България “, проведен от Икономически университет – Варна и Националната организация за оценяване и акредитация. 

Тя ще бъде посетител на семинара като член на Комисията по обучение и просвета, дружно с някогашния министър на образованието Красимир Вълчев, ръководител на Комисията по обучение и просвета в 49-тото Народно заседание.

Събитието ще се организира през днешния ден в Икономическия университет от 9:00 ч.

Форумът ще бъде открит от министъра на образованието Галин Цоков и ректора на ИУ -Варна проф. доктор Евгени Станимиров.

Програмата на събитието ще стартира с разкриване на семинара и обръщения на ректора на висшето учебно заведение и министъра на образованието и науката.

Форумът ще стартира с тематиката за „ Осигуряване на качеството във висшето обучение: акредитация – наредба,реализация, провокации и вероятности “, а по-късно е планувана полемика по тематиката.

В модул 2 семинарът ще продължи на тематика: „ Предизвикателства пред развиването на висшето обучение в България “. Дискусия. Модератор: Красимир Вълчев – ръководител на Комисията по обучение и просвета в 49 Народно заседание и
доцент Медиха Мехмед-Хамза – член на доцент доктор Комисията по обучение и просвета в 49 Народно заседание.



Модул 3. Тема: „ Визия за висшето обучение в България “. Модератор по тематиката ще бъде проф. доктор Миглена Темелкова – ръководител на Съвета на ректорите в Република България

Припомняме, че доцент Медиха Хамза и Красимир Вълчев са вносители на Закона за висшето обучение, признат и обнародван преди 2 месеца, изплащането на средствата по който провокира митинги измежду академичната и научна общественост в страната, синдикатите и Съвета на ректорите. 

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР