Народния представител от ДПС Димитър Аврамов е дал съгласие за

...
Народния представител от ДПС Димитър Аврамов е дал съгласие за
Коментари Харесай

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов се отказа от имунитета си след искане на главния прокурор

Народния представител от Движение за права и свободи Димитър Аврамов е дал единодушие за продължение на наказателното произвеждане против него в отговор на постъпилото искане от основния прокурор Иван Гешев, заяви при започване на днешното пленарно съвещание ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов.
Още по темата
От своя страна Рашидов с писмо е уведомил основния прокурор за даденото единодушие.

Аврамов бе арестуван през 2012 година, когато бе народен представител от ГЕРБ. След траяло няколко години следствие прокуратурата внесе в съда обвинителен акт.

С определение от 17 октомври Софийски градски съд спря наказателното произвеждане срещу Димитър Аврамов заради придобиване на депутатски имунитет.

Продължаването на наказателното гонене против народния представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на депутата.

Съдебното дело се води за това, че депутатът от Движение за права и свободи и двама негови помагачи в интервала от 6 юли 2012 година до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността " Тировец " в землището на Монтана, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, изискал от български предприемач сумата от 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи (и приел сумата от 100 000 лева), с цел да упражни незаконно въздействие над длъжностни лица - шефа на Областна дирекция " Земеделие " в Монтана и началника на РУП-МВР в регионалния град. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР