Народните съвети на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики,

...
Народните съвети на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики,
Коментари Харесай

ЛНР, ДНР и Херсон назначиха референдуми

" Народните препоръки " на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, както и окупационната администрация на Херсонска област взеха решение да проведат " референдуми " за присъединение към Русия по едно и също време - назначените дати са 23-27 септември. Заседанията на Народните препоръки на Луганск и Донецк се организираха по едно и също време и насрочиха идентични дати.

Т.нар. от тях " референдуми " се чакаха от дълго време, само че бяха оповестени едвам в този момент - на фона на украинската контраатака в окупираните територии, което може да се пояснява и като явен ултиматум от страна на Русия към Украйна и Запада.

Лидерът на ДНР Денис Пушилин изиска от съветския президент Владимир Путин " допустимо най-скоро, при положение на позитивно решение за резултатите от референдума ", да реши въпроса за присъединението на ДНР към Русия. Путин към момента не е дал отговор на този въпрос.

Три дни преди нахлуването в Украйна водачите на ДНР и ЛНР желаеха от Путин да признае самопровъзгласилите се републики.

Сепаратистките републиките оповестиха проектите си за осъществяване на " референдуми " още през лятото, като медиите загатваха датата 11 септември, която е единствен ден за гласоподаване в Русия. По-късно излиза наяве, че съветските военни не съумяват да разширят зоната на окупираните територии, а на 6 септември украинската войска стартира дейна атака в един от районите - Харковска област.

Вчера следобяд се надигна нова вълна от изказвания за нуждата от неотложен " референдум ". Те бяха дефинирани като тъжби от " публичните събрания " на ЛНР и ДНР. Първо Луганск изиска неотложен референдум за признание на района като съветски индивид, а единствено час по-късно - и Донецк. Към тях се причисли и Херсон, Южна Украйна.

Идеята за синхронизация на референдумите е показана като изходяща от ръководителя на ЛНР Леонид Пасечник. " Имам предложение да обединим напъните си, с цел да изработим логаритъм на деяние, който ще ни разреши да стартираме подготовката на референдума ", споделя Пушилин като предложение към сътрудника си от ЛНР. " Трябва да подготвим някои точки дружно, някои дейности би трябвало да бъдат синхронизирани. "

В петък сутринта " парадът на референдумите " продължи - Кирил Стремусов от окупационната администрация на Херсонска област също разгласи, че гласоподава за присъединение към Русия. По-късно ръководителят на районната окупационна администрация Владимир Салдо написа в канала си в Telegram, че е подписал " декрет " за осъществяване на " референдум " за присъединение към Русия - на 23-27 септември, както в ДНР и ЛНР.

Четвъртата група е " Ние сме дружно с Русия ", която насочва сходно предложение към ръководителя на окупационната администрация в Запорожка област. За там обаче към момента не са избрани дати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР