Народните представители започват дебатите по Законопроекта за изменение и допълнение

...
Народните представители започват дебатите по Законопроекта за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Депутатите гласуват енергийните вноски за транзита на газ да се дължат от ползвателите

Народните представители стартират дебатите по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия , дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Вносители на законопроекта са Радослав Рибарски, Васил Стефанов и Ивайло Мирчев . Със законопроекта се предлага енергийните вноски при импорт и транспорт на природен газ за пренос с генезис от Русия с кодове по КН 2711 11 00 и 2711 21 00 да се дължат от ползвателите на газопреносната мрежа. Целта на предлагането е да не се заплаши ликвидността и финансовото положение на операторите на преносната мрежа.

В момента, във връзка с директния транспорт на природен газ с генезис от Русия, енергийните вноски са дължими от операторите на газопреносната мрежа.

Предвид събитието, че операторите на газопреносната мрежа оказват единствено услугата по директен транспорт на природен газ, поради задачата на закона, тежестта на енергийните вноски би трябвало да се понесе от ползвателите на услугата по директен транспорт. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР