Народните представители започнаха обсъждането на второ четене на промените в

...
Народните представители започнаха обсъждането на второ четене на промените в
Коментари Харесай

Депутатите отново спорят по промените в Изборния кодекс

Народните представители започнаха разискването на второ четене на измененията в Изборния кодекс, разискват машинния избор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След като депутатите минаха през дребна част от законопроекта, започнаха редица изявления от страна на депутати от Продължаваме промяната и Демократична България.

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков уточни, че цената на машините в по този начин признатия законопроект няма съвсем никакъв смисъл.

Надежда Йорданова от Демократична България пък съобщи, че в този час е станало ясно, че " хартиената коалиция " е излъгала хората. " Нагло, надменно без никакъв срам. Стана ясно, че крайната цел е била цялостното очистване и машинното отчитане на българските гласоподаватели ", акцентира тя.

Даниел Лорер от Продължаваме промяната също взе думата и съобщи, че тези, които са ги наричали лъжци са хвърлили 80 млн. лева

" ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи връщат хартията. Не можем да се примирим с това ", безапелационен е той. Лорер изясни, че тези 80 млн. лева са се трансформирали в принтер с екранче.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден депутатите организираха постоянно съвещание, което продължи над 18 часа. То беше придружено с голям брой диспути и нападки сред депутатите.

По време на вчерашното дълго съвещание депутатите одобриха на идващите избори да се гласоподава с хартия, а не с машина. Освен това одобриха и резултатите да се записват на флашки, само че да не се разпечатва протокол от машината. Район " Чужбина ", който също беше тематика на спор сред депутатите също остана, само че без изясненост за броя на определянето на мандатите зад граница. За регион " Чужбина " нужните заявки за отваряне на секция останаха 40, а не 100, както беше препоръчано. В изборния ден ще има видеозаснемане и вместо тъмни стаички ще има паравани. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР