Народните представители започнаха да избират ръководствата в постоянни комисии на

...
Народните представители започнаха да избират ръководствата в постоянни комисии на
Коментари Харесай

Освободиха Пеевски от конституционната комисия и го избраха в правната

Народните представители започнаха да избират управленията в непрекъснати комисии на Народното събрание. Напрежението незабавно се повиши и Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и “Възраждане ” напуснаха пленарна зала.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски бе освободен от комисията по конституционни въпроси, само че болшинството в Народното събрание го избра за член на комисията по правни въпроси със 164 гласа " за ", като освободи народния представител Гюнер Ахмед. Против присъединяване му в комисията гласоподаваха единствено от " ИТН ".

От Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия упрекнаха, че комисиите ще се ръководят единствено от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Тошко Йорданов от ИНТ и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинираха ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи като " новото ръководещо болшинство ". От Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да оферират ръководители и заместник-председатели на комисии, а в следствие Българска социалистическа партия напуснаха пленарната зала.

 
Движение за права и свободи не взе участие във властта, няма постове и поддържа държавно управление и евроатлантическото болшинство в Народното събрание. Така ще е в този парламент без да участваме във властта.
Йордан Цонев от Движение за права и свободи

Лидерът на “Възраждане ” Костадин Костадинов съобщи, че имат два разновидността или да не оферират ръководители и заместник-председатели на комисии или да поемат по пътя на диалога на и разговора. Той прикани ръководителят на Народно събрание да предложи да се организира председателски съвет. Костадинов сподели, че в случай че няма председателски съвет и разговор от партията му също няма да предложи ръководители и заместник-председатели на комисиите.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков подсети, че комисиите нямат управления от повече от месец и половина. “Тази точка е в програмата от вторник. В случая ние не сме номинирали, не сме минали гласоподаване на ръководители и на заместник-председатели, а се вършат внушения. ”, разяснява Желязков.

В последна сметка председателски съвет няма да се организира и депутатите продължиха да избират управления на комисиите. Поради това Има Такъв Народ и “Възраждане ” напуснаха пленарна зала.

Очаквайте детайлности.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР