Народните представители все запазиха броя на постоянните комисии в парламента

...
Народните представители все запазиха броя на постоянните комисии в парламента
Коментари Харесай

Депутатите не успяха да приключат с разглеждането на правилника на Народното събрание

Народните представители все резервираха броя на непрекъснатите комисии в Народното събрание - 25.

В наименованието на досегашната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта прибавиха думата " семейство ". Предложението за това направи Никола Минчев от " Продължаваме Промяната - Демократична България ". Въпросът дали предмет на комисията да бъде и фамилията провокира спор в пленарната зала сред част от депутатите.

Оживени разисквания имаше и към това дали Комисията по конституционни въпроси би трябвало да остане като непрекъснато настояща или да бъде краткотрайна, както предложиха от Движение за права и свободи.

В хода на разискванията част от депутатите показаха мнение, че като цяло броят на комисиите в Народното събрание е огромен.

Дебатът по Правилника за организацията и активността на Народното събрание беше придружен и с замяна на по-остри реплики. След напрежение сред депутати на " Възраждане " и " Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) ръководителят на Народното събрание Росен Желязков наложи забележка на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов и на Манол Пейков от ПП-ДБ ().

Според признатия дневен ред в петък депутатите ще изберат състав на непрекъснатите комисии и непрекъснатите делегации на Народното събрание в интернационалните организации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР