Народните представители в 48-ото Народно събрание събраха кворум за стартиране

...
Народните представители в 48-ото Народно събрание събраха кворум за стартиране
Коментари Харесай

В парламента: Вторачване в третия мандат, надежди и референдум за българския лев


Народните представители в 48-ото Народно заседание събраха кворум за пускане на първото пленарното съвещание за новата 2023 година

Биков: „ “ търси поддръжка от тези, които се пробват да " изчегъртат

Снимка: БГНЕС, списък


„ През миналата сесия беше изпусната сериозна опция политическата рецесия да откри своето решение. Тази опция беше пропусната с отхвърлянето на предлагането за държавно управление с първия мандат отпред с проф. Габровски, препоръчано в тази зала със своя състав, конструкция и стратегия. Парламентарната група на -СДС беше подготвена на взаимни отстъпки и направи тези взаимни отстъпки. Надяваме се, че през актуалната сесия ще сложим началото на края на политическите нововъведения. Политическите нововъведения са в основата на тежката неустойчивост, в която се намира българското общество. "

Това съобщи Тома Биков от от трибуната на Народното събрание.

„ Третият мандат е спешен, той е ексцентричен и би трябвало да бъде употребен оптимално добре, с цел да се опитаме с общи старания да решим политическата рецесия. Изключително е значимо третият мандат да бъде конструиран рационално съгласно действителностите, а не съгласно фантазиите и очакванията “, разяснява още той.

Според него е необичайно, че от " " желаят поддръжка от тези, които се пробват да " изчегъртат ". " Това е парадоксално искане, за нас то е необяснимо ", безапелационен бе той.

Нинова: Да сложим завършек на политическата неустойчивост с третия мандат

„ За нас от има шест значими неща, в които ще поставим доста старания. Искаме да подсигуряваме политическа непоклатимост посредством сформиране на постоянно държавно управление. Очевидно обаче всички гледаме към третия мандат и там е последният късмет за това. Бихме го нарекли " мандат на разсъдъка ", дано с разсъдък, само че без подмолни сделки, а намерено да се опитаме да сложим завършек на политическата неустойчивост.

Снимка: БГНЕС, списък


Това съобщи водачът на от трибуната на Народното събрание.

Според нея образованието, опазването на здравето и обществената политика би трябвало да са цели, само че за това би трябвало развита стопанска система. " Ние настояваме да се реши въпросът за финансирането на общините, като част от налозите остават в тях ", добави тя.

Нинова прикани деликатно да се реши по кое време и при какви условия да се влезе в Еврозоната.

Иванов: Да излезем от дребните партийни егоизми

„ Всички ние приказваме за рецесиите, за нуждата от разговор, всеки желае да се загърне в мантията на " притежател на отговорността ", а по-късно затъваме в дребнави персонални конфликти и процедурни хватки, които не носят никакъв небосвод “, съобщи в Народното събрание от „ “

„ Време е да погледнем хоризонта на вярата, да излезем отвън дребните си партийни егоизми и да погледнем към това, че България може да има една същинска българска фантазия. Няма да има решение на нито една рецесия, без да дадем вяра, време е за вяра “, сподели още той.

Снимка: БГНЕС, списък


" Нашите цели са заложени и имаме вяра в дълготрайните старания. Ние изброихме цели, свързани със сигурността, дипломацията, защитата, енергетиката, и се радваме, че даже и в този парламент, в комплицираната обстановка, в която се намираме, част от тези цели започнаха да намират опция да бъдат осъществени ", разяснява Иванов.

Костадинов: Започваме референдум за опазване на българския лев

„ Този парламент е с доста къс политически небосвод. Той беше мъртво роден след изборите “. Това съобщи водачът на " ".

Българското общество не има вяра в личната си страна и смята себе си за обречено. По думите му от " " са сложили редица въпроси, измежду които референдум за опазване на лв., само че това им е било отказано. " За нас най-важният въпрос, който ще слагаме оттук нататък, е за свободата и демокрацията, въпроси за правото на избор ", сподели той.

" От идната седмица започваме обществен референдум за опазване на българския лев ", закани се Костадинов.

Янев: Не е време за оправдания

“Българският парламент е място за разговор, за взаимоотношение, за предложение, търсене и отстояване на решения в полза на българските жители. За да сме в положение да предложим и намерим тези решения и да ги отстояваме, всеки един от нас би трябвало да е в положение да предлага лидерско държание. Трябва да променим и метода си на говорене и метода си на мислене ”, съобщи водачът на " " от трибуната на Народното събрание.

Янев е безапелационен, че в този момент не е моментът да се търсят оправдания, а да се работи по съставяне на държавно управление. " С мисълта за бъдещето би трябвало да сме в положение да формулираме и нашите решения ", акцентира той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР