Народните представители свикаха спешен председателски съвет заради допусната грешка вчера.Депутатите

...
Народните представители свикаха спешен председателски съвет заради допусната грешка вчера.Депутатите
Коментари Харесай

Депутатите прекъснаха гласуването на държавния бюджет

Народните представители свикаха незабавен председателски съвет поради позволена неточност през вчерашния ден.


Депутатите прекъснаха гласуването на държавния бюджет на второ четене и свикаха незабавен председателски съвет. Причината - през вчерашния ден народните представители първо гласоподаваха приходно-разходната рамка на бюджета, а след това гласоподаваха нарастване на дотацията за ремонт на църкви и манастири с 1 млн. лв.. Това на процедура значи, че двата члена си опонират и не могат да останат в един й същи бюджет.

В същото време поправката за дотацията е в бюджета на Министерския съвет. Ако не бъде дефинитивно призната, остава държавното управление без бюджет, което е правно невероятно. Депутатите схванаха, че са позволили неточност още през вчерашния ден и оставиха поправката за разискване най-после. Именно това се случи.

Оказа се обаче, не не е несъмнено дали е допустимо да бъде открито решение в границите на в този момент съществуващите правила за работа на Народното събрание. Именно по тази причина в председателския съвет ще се включат представители на бюджетната комисия, на правната комисия и експерти адвокати. Очаква се тяхното решение да стане факт до половин час.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР