Народните представители ще получават своите основни и допълнителни възнаграждения по

...
Народните представители ще получават своите основни и допълнителни възнаграждения по
Коментари Харесай

Депутатите ще получават заплатите си само по банков път

Народните представители ще получават своите съществени и спомагателни хонорари по банков път. Това бе записано в правилника за активността на Народното събрание по предложение на " Продължаваме промяната ". От друга страна обаче, средствата в размер на 2/3 от заплатата, които са спомагателните хонорари на депутатите ще се получават по банков път единствено в случай че ръководителите на парламентарните групи решат това.

Темата за метода, по който се изплащат възнагражденията на законотворците, в последните дни стана дискусионна. Всичко се завъртя позиция на депутата от " Демократична България "  Иван Димитров. Димитров се нарежда като съперник против предложението заплатите на депутатите да се получават единствено по банка. Около името на Димитров се разшумя, поради изказвания, че е излъгал, че няма банкова сметка, а след това се оказало, че има. Имал и заем, което декларирал пред КПКОНПИ, само че поради отговорности сметката му била запорирана.

Настимир Ананиев от Политическа партия счита, че с решението да получават средствата си по банков път, депутатите щели да излязат на ярко.

Въпреки че предложение бе признато, Ананиев бе контриран и от съдружните си сътрудници, и от опозиционни депутати. Например Любомир Каримански от Има Такъв Народ изясни, че банков път не значи бистрота, защото има банкова загадка. Каримански обясни и че Народното заседание е бюджетна организация и не може да става дума за сиви пари и Сметната палата може да прави инспекция.

От ГЕРБ пък подчертаха, че народните представители афишират приходите си пред КПКОНПИ и даже без специфичен текст и до момента парите всеобщо се получавали по банков път.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР