Народните представители ще излязат във ваканция поне седмица преди предстоящите

...
Народните представители ще излязат във ваканция поне седмица преди предстоящите
Коментари Харесай

Депутатите ще излязат във ваканция преди местния вот в края на октомври

Народните представители ще излязат във почивка най-малко седмица преди идните н 29 октомври локални избори .

Първоначално за това желание се заприказва импровизирано в коридорите, като по наша информация от " Продължаваме промяната " са настояли за 2 седмици отпуска преди вота. Техен представител обаче не даде формален коментар по тематиката.

Въпросът не е бил обсъждан и на  тази заран, след която трите партии се схванаха за законодателната си стратегия - 13 закона, които стремително да бъдат признати 1-2 седмици преди изборите, стана ясно от думите на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Депутатите въпреки всичко евентуално ще си " изработят норматива ", заседавайки изключително преди почивката .

" При всички положения последната седмица преди вота ще бъде доста мъчно с кворума в пленарна зала, тъй като безусловно всички партии имат предизборни мероприятия. Затова има единодушие сред нас на председателски съвет последната седмица Народното събрание да не заседава, а да заседава изключително във вторниците, с цел да не изоставаме със законодателната стратегия ", посочи Атанасова.

" За " това да има почивка се оповестиха и от Българска социалистическа партия. " Добре е да има почивка, тъй като ще има парламентарни групи, които ще се възползват от парламентарната естрада, пробвайки се да повлияят на локалния избор. А и в действителност преди изборите народните представители са ангажирани, по тази причина седмица-две е рационален период ", разяснява Борислав Гуцанов от партията столетница.

Окончателно решение на председателски съвет обаче занапред следва да бъде взето.
 Избираме кмет и общински съветници на 29 октомври
Избираме кмет и общински съветници на 29 октомври

Румен Радев е подписал декрет след среща с ЦИК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР