Народните представители ще гласуват в четвъртък на второ четене промените

...
Народните представители ще гласуват в четвъртък на второ четене промените
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат 6 законопроекта на днешното си заседание

Народните представители ще гласоподават в четвъртък на второ четене измененията в Закона за хората с увреждания, импортиран от Деница Сачева и група народни представители. Вносителите показват, че задачата на плана е да се откри решение на проблемите със забавянето от страна от органите на здравната медицинската експертиза и невъзможността засегнатите жители да упражняват правата си, което не е по тяхна виновност.

Законопроектът беше импортиран в отговор на проблемите, подбудени от забавянето на решенията на органите на здравната експертиза и невъзможността засегнатите жители да упражняват правата си не по тяхна виновност.

Освен този план на закон, депутатите ще гласоподават на второ четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване, импортиран от Мустафа Карадайъ и група народни представители. Със законопроекта се предлага интервалите на наборна или мирновременна различна работа, както и интервалите, които се зачитат за трудов/осигурителен стаж по чл.7 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица да се зачитат за автентичен стаж при пенсиониране. Съгласно претекстовете на законопроекта с тези допълнения ще се даде опция на избрани лица да добавят своя стаж и да придобият пенсионни права. Предлаганите промени ще дадат опция на към 2 хиляди лица с недостигащ към две години застрахователен стаж да се възползват от правата за пенсиониране по член 68, алинея 3 от КСО. Годишно по този ред получават право на пенсия към 10 хиляди лица. При междинен размер на получаваната пенсия 314,50 лева се чака средномесечният спомагателен разход за тях да бъде в размер на 629 хиляди лева, а на годишна база нарастването да бъде малко над 7,5 млн. лева, която сума няма да заплаши финансовата непоклатимост на Фонд „ Пенсии “ на Държавното публично обезпечаване, оповестява БГНЕС

Народните представители ще гласоподават на второ четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност, импортиран от Надежда Йорданова и група народни представители. С препоръчаният план на закон се цели облекчение на опциите за наемане на работа у нас на висококвалифицирани чужденци посредством така наречен „ синя карта “.

Депутатите ще проведат и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния указател, импортиран от Министерски съвет. Той цели основаване на електронни партиди на недвижимите парцели и електронни партидни каузи с вписаните актове и приложените към тях документи като съществена причина за основаване на заможен указател.

Народните представители ще проведат и първо гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за пътищата, както и Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР