Народните представители се събират на извънредно заседание, за да дискутират

...
Народните представители се събират на извънредно заседание, за да дискутират
Коментари Харесай

Адвокат Шаркова: Мерките ограничават основни права на гражданите

Народните представители се събират на изключително съвещание, с цел да дискутират и гласоподават на първо четене измененията в Закона за здравето. С промените в закона се дава опция министърът на опазването на здравето да вкарва " изключителна епидемиологична конюнктура " на територията на страната или в даден район, т.е. да разпорежда разнообразни противоепидемични ограничения, включително и изолираност, след отпадането на изключителното състояние на 13 май.
Предвижда се със заповед да се афишира изключителна епидемиологична конюнктура. Това сподели за " България заран " юрист Мария Шаркова и добави: " Боя се, че издадените заповеди ще са противоконституционни, когато приказваме за степен на заплаха, би трябвало да имаме критерии ".

По думите ѝ заразни заболявания има всевъзможни, току-виж на някой му хрумне да разгласи степен на заплаха.

" Не може законодателят със закон да делегира на министър да афишира такова състояние самичък, тези ограничения лимитират съществени права и свободи на жителите ", разяснява тя за Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че за няколко дни, след заповедта за маските, са били формирани към 400 каузи.

" Може в реалност да се усилят делата. Мерките са значими за здравето ни, само че това не оправдава това безумно законотворчество, ниско като качество. Два месеца бяха задоволително време, с цел да се научим по какъв начин да пишем закони и заповеди. Здравният министър беше основен състезател - 100-120 заповеди бяха издадени за два месеца. Досега бяхме в изключително състояние, в този момент ще сме единствено в състояние ", добави тя.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР