Народните представители събраха кворум за днешното пленарно заседание, но то

...
Народните представители събраха кворум за днешното пленарно заседание, но то
Коментари Харесай

Скандал между ПП-ДБ и „Възраждане” прекъсна заседанието на парламента

Народните представители събраха кворум за днешното пленарно съвещание, само че то започва с десетминутна пауза заради напрежение сред „ Възраждане ” и „ Продължаваме промяната-Демократична България ".

В декларация от парламентарната естрада Костадин Костадинов прикани втората политическа мощ да върне мандата неотложно и да бъде неразрешена като опасност за националната сигурност. Повод за настояването му стана вчерашното чуване на ръководителите на службите за сигурност и изнесените от тях данни.

„ От през вчерашния ден ПП-ДБ няма моралното съображение да взема банките в пленарната зала. Тя загуби всякаква законова легитимност, тъй като всяка една политическа мощ, която слага своята активност в услуга на непозната страна, би трябвало да бъде неразрешена ", уточни той. Костадинов настоя да се каже кое е посолството, с което са съгласували назначенията в службите.

Мирослав Иванов от ПП-ДБ прикани ръководителя на Народно събрание „ прекъсвайте всевъзможни опити за фашистка агитация, които се вършат от страна на „ Възраждане ".

Депутатът от " Продължаваме промяната " Мирослав Иванов дефинира казаното като " фашистка агитация " и се обърна към ръководителя на Народното събрание:

" Апелирам да прекъсвате всевъзможни опити за сходна фашистка агитация, които се вършат от страна на " Възраждане ". Никой не дава право на господин Костадинов да дава квалификации на който и да е ".

Той не съумя да довърши изявлението си заради размяна на реплики с депутати от " Възраждане ". За да овладее напрежението, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков прекъсна за малко съвещанието.

" Не съм си разрешил да обидя сътрудниците от " Възраждане " и не съм ги нарекъл фашисти. Това, което споделям, е, че насаждането на ненавист е част от фашистката идеология и тя не би трябвало да бъде допускана в тази зала ".

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР