Народните представители събраха кворум и работата на Народното събрание започна

...
Народните представители събраха кворум и работата на Народното събрание започна
Коментари Харесай

НС гласува оставката на Славена Точева и на още трима депутати

Народните представители събраха кворум и работата на Народното събрание стартира обикновено. В началото на съвещанието депутатите гласоподаваха прекратяването на пълномощията на Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС, защото тя е определена за кмет на регион " Панчарево " в София, а Калин Калапанков от Българска социалистическа партия е определен за кмет на община Брезово, Деян Николов от “Възраждане ” ще бъде част от Общинския съвет на София, Валери Сираков от “Възраждане ”, Славена Точева от ГЕРБ-СДС, на която знаково водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска да подаде оставка като народен представител, и Петър Куленски от ПП-ДБ, който е новият определен кмет на Пазарджик.

Те сами бяха подали своите оставки.

Славена Точева бе сложила връх с високия брой преференции, които бе получила и на петте парламентарни избори за 45-то, 46-то, 47-мо, 48-мо и 49-то Народно събрание, като на изборите през април, Точева бе предпочетена от над 10 000 поданици на област Варна. 

Оставката на Славена Точева бе гласувана, депутатите гласоподаваха със 141 гласа за, 35 гласа срещу и трима въздържали се, оставката бе призната.

Припомняме, че в сряда не бе събран нужният кворум за започване на съвещанието. В пленарната зала не влязоха депутатите от ГЕРБ-СДС, които имаха съвещание на парламентарната си група в централата на партията.  

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС +
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР