Народните представители събраха кворум и промениха дневния си ред. Те

...
Народните представители събраха кворум и промениха дневния си ред. Те
Коментари Харесай

Скандал в парламента, депутатите гледат извънредно помощта за Украйна


Народните представители събраха кворум и трансформираха дневния си ред. Те стартират със закрито съвещание, на което ще разискват даването на военна и военнотехническа помощ на Украйна. Предложението пристигна от зам.-председателя на Народното събрание Росен Желязков и беше признато със 155 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 0 " въздържали се ". Той предложи да бъдат прегледани план на решение за оказване на военна и военнотехническа на Украйна, импортирана от Министерски съвет, както и законопроект за ратифицране на съглашението сред МО на Република България и МО на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия се възпротиви по препоръчаната от ръководителя на Народно събрание първа точка - разискването и утвърждението на даване на военна помощ на Украйна. " Тази неотложност не е нужна, дано го създадем другата седмица. Не оръжието е най-важното за страната ни ", уточни той и изясни, че има и по-важни тематики като да вземем за пример Шенген.

Последваха редица процедурни хватки с опит да бъде изменен дневният ред.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия предложи да се даде отмора, да бъде призован председателски съвет, на който тематиката да бъде разисквана. Той изиска 30-минутна отмора от името на парламентарна група.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия добави: " Това е парадокс, което го вършиме, вкарвате точка срещу правилника, в миг, в който на страната ни е отказано да влезем в Шенген. Това, което вършиме минава всички граници на рационалното " , изясни той.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия направи процедура и изиска първа точка да бъде Закона за предучилищното и учебното обучение, импортиран от Корнелия Нинова и група народни представители. След гласоподаване предлагането му не беше признато със 61 гласа " за ", 81 гласа " срещу " и 59 " въздържали се ".

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия пък предложи първа точка да е Законопроект за изменение и допълнение на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, импортиран от Йордан Иванов и група народни представители. След гласоподаване предлагането му не беше признато с 49 гласа " за ", 87 гласа " срещу " и 66 " въздържали се ".

Георги Гьоков от Българска социалистическа партия изиска първа точка да бъде Законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите, импортиран от Костадин Костадинов и група народни представители. " След като пренебрегнахме безплатните учебници на децата и ред други неща, в реда на нещата е да включим нещо значимо за българските жители ", сподели той. След гласоподаване предлагането му не беше признато с 29 гласа " за ", 115 гласа " срещу " и 40 гласа " въздържали се ".

Илиян Йончев от Българска социалистическа партия също направи процедура и изиска точка първа да бъде Законопроект за одобрение на Меморандума за съгласие за стратегическо партньорство сред държавното управление на Република България и държавното управление на Обединените арабски емирства, импортиран от Министерски съвет. След гласоподаване предлагането му не беше признато с 29 гласа " за ", 88 гласа " срещу " и 63 гласа " въздържали се ".

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия съобщи, че обединението на войната е отхвърлила всички законопроекти, които са значими за българските жители.

" Интересува ви да вкарате България във война. Габровски би трябвало да върне мандата още през днешния ден ", сподели той. Свиленски изиска като първа точка да бъде чуването на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Предложението му обаче не беше признато.

Иван Иванов от Българска социалистическа партия направи предложение като първа точка да бъде чуването на шефа на НЕЛК Кънчо Райчев. Предложението му беше отхвърлено с 28 гласа " за ", 91 гласа " срещу " и 60 гласа " въздържали се ".

След многото процедури беше оповестена 15-минутна почивка
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР