Народните представители решиха окончателно на второ четене при разглеждане на

...
Народните представители решиха окончателно на второ четене при разглеждане на
Коментари Харесай

Депутатите решиха: По-крути мерки за пияни и дрогирани шофьори

Народните представители взеха решение дефинитивно на второ четене при разглеждане на измененията в Наказателния кодекс - най-малко 5 години затвор да стане наказването за водач, който е предизвикал гибел на пътя и е бил дрогиран или пийнал, без брошура, в случай че действието е осъществено на пешеходна пътека или избягал от местопроизшествието, или в случай че действието е осъществено на пешеходна пътека, съобщи кореспондент на " Фокус "

Парламентът подвигна долната граница и по този метод лишаването от независимост става от 5 до 15 години и от 10 до 20 години.

Увеличават се и глобите за причиняване на гибел в злополука при несъобразителност. Наказанието става от 3 до 8 година затвор, а в изключително тежки случаи – от 10 до 20 година отнемане от независимост. 

До 6 месеца затвор за този, който е заловен с позитивен тест за алкохол и опиати на пътя, в случай че преди този момент е бил хващан след използването им. Освен това има планувана и санкция от 2000 лв..

Отпадане на синия ваучър от наложителните документи за водачите. Вместо него информацията за отнетите точки ще се съхранява в указател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР