Народните представители решиха, че парламентарният контрол ще отпадне и на

...
Народните представители решиха, че парламентарният контрол ще отпадне и на
Коментари Харесай

Парламентарният контрол беше отложен, депутатите решават дали да дадем БТР-и на Украйна

Народните представители взеха решение, че парламентарният надзор ще отпадне и на негово място ще включат 10 нови точки в дневния си ред, измежду които са и Проект за решение за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна. От Българска социалистическа партия и " Възраждане " се възпротивиха на оферти от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков дневен ред, само че в последна сметка той беше признат с гласовете на 145 депутати, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Като първа точка депутатите ще решат дали да дават нова постройка на Конституционния съд, а по-късно ще проведат второ гласоподаване на Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.

Следващите точки от дневния ред на депутатите за през днешния ден са гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, както и гласоподаване на Проект за решение за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна. През днешното пленарно съвещание народните представители ще решат дали да дадем бронетранспортьори от складовете на Министерство на вътрешните работи на Украйна.

Депутатите ще гласоподават на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение, както и Проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да организира договаряния за изискванията и реда, при които " Български енергиен холдинг " ЕАД да придобие до 20% дял в консорциума, титуляр на Договора за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност " Блок 1-21 Хан Аспарух ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР