Народните представители продължават работата си в четвъртък с формирането на

...
Народните представители продължават работата си в четвъртък с формирането на
Коментари Харесай

Депутатите продължават с формирането на постоянни комисии

Народните представители не престават работата си в четвъртък с образуването на непрекъснатите парламентарни комисии.

В сряда препъни камък в пленарна зала се трансфораха комисиите – огромна част от тях се оказва, че са с дублиращи ръководители. Одобрена беше единствено Комисията по бюджет и финанси. Оглави я Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Депутатите сътвориха и Комисия по конституционни въпроси. Тя ще работи на паритетен принцип – с еднакъв брой участник участници от всяка партия.
Комисиите са общо 25, остават за образуване 24. Те са: по правни въпроси, по икономическа политика и нововъведения, по енергетика , по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, по външна политика, по въпросите на Европейския съюз, по защита, по вътрешна сигурност и публичен ред, за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия, по земеделието, храните и горите, по труда, обществената и демографската политика, по образованието и науката, по въпросите на децата, младежта и спорта, по опазването на здравето, по околната среда и водите, по превоз и известия, по електронно ръководство и осведомителни технологии, по културата и медиите, за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество, по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите, по политиките за българите отвън страната, по предварителна защита и противопоставяне на корупцията и по туризъм.

В дневния ред за четвъртък, който претърпя смяна, попада още чуване на служебния министър на енергетиката Росен Христов по отношение на доставките на газ в България от 27 април 2022 година до момента. От ГЕРБ питат за цени, контрагенти и тръжни процедури.

Изслушването на шефа и Управителния съвет на Българска национална банка по отношение на готовността на България за участие в Еврозоната, също е част от дневния ред. Вносители са Българска социалистическа партия.

Депутатите би трябвало да прегледат и план на решение по отношение на приемането на еврото с вносители Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и група народни представители.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР