Народните представители продължават да тупат топката. Те вдигат на трупчета

...
Народните представители продължават да тупат топката. Те вдигат на трупчета
Коментари Харесай

Пламен Киров: Депутатите тупат топката с референдума на Възраждане

Народните представители не престават да тупат топката. Те подвигат на трупчета един законно изискан опит за осъществяване на референдум . Това съобщи пред БНР, преподавателят по Конституционно право Пламен Киров.

Той акцентира, че  да се произнесе по настояването на Възраждане за осъществяване на.

Киров уточни, че са събрани общо 470 хиляди годни подписа. По думите му законът е безапелационен, че откакто има събрани над 400 хиляди подписа, Народно събрание би трябвало да вземе решение за осъществяване на референду м. Ако не желае да извърши закона, може да не престават комисиите да не се събират. Парламентът е единственият орган, който може да нарушава законите и нищо да не се следва от това, посочи той.

Пламен Киров акцентира, че не е наложително текстът да мине през комисиите, защото това не е законодателен развой. Според него Възраждане " най-вероятно ще се възползват от правото си да предложат внасянето на план за решение в дневния ред при започване на идващия месец.
 И да не помислят да замитат референдума, сигнализират от
И да не помислят да замитат референдума, сигнализират от " Възраждане "

Хората на Костадин Костадинов чакат Народно събрание да кажат по кое време ще е

Професор Киров изясни, че Народното събрание не може да редактира годината, до която да се отсрочи влизането ни в еврозоната, тъй като по този начин се променя смисъла на въпроса . Политиците могат да създадат акция и да обяснят на българските жители преимуществата и минусите, разясни той.

Първата догадка е, че политиците ги е боязън. Втората е, че не желаят да си вършат труда. След като се вземе решение за осъществяване на референдум и се насрочи дата за гласоподаване, това би трябвало да бъдат датата, на която ще се проведат локалните избори. Очевидно не желаят да вършат този интелектуален напор, сподели още Киров.

Той акцентира, че има опция референдумът да бъде нападнат в Конституционния съд. Това е законосъобразната процедура. Пламен Киров обаче не вижда нищо противоконституционно във въпроса за референдума.

Политическото единодушие на една шепа национални избраници не значи, че сме подготвени да влезем в еврозоната , добави той.
 Депутатите по комисии неодобряват референдума на
Депутатите по комисии неодобряват референдума на " Възраждане "

ГЕРБ и ПП/ДБ бойкотират заседанието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР