Народните представители приеха Проекта на решение за предоставяне на допълнителна

...
Народните представители приеха Проекта на решение за предоставяне на допълнителна
Коментари Харесай

Даваме ракети С-300 и патрони на Украйна

Народните представители одобриха Проекта на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна импортиран от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Това стана по време на закрито съвещание, само че не стана ясно с какъв брой и чии гласове, заяви Българска национална телевизия.
 
С това решение Народно събрание утвърди да изпратим на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р. Заедно с тях ще изпратим и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45 мм, които са с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.
 
Проекторешението е импортирано от Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев, Кирил Петков и Христо Гаджев. По време на дебатите в пленарна зала планът на решение срещна мощен отпор и остри рецензии от страна на опозицията в лицето на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
 
Близо час лиши започването на дебата всъщност като всяка от трите гореизброени партии искаше отмора, с цел да се обезпечи време на съвещанието на пристигна министърът на защитата Тодор Тагарев, шефовете на разузнаването и други
 
Христо Гаджев от ГЕРБ сподели, че България ще даде муниции, които все още са неизправни за българските военновъздушни сили. " Те няма по какъв начин да се употребяват ", посочи той.
 
Гаджев разяснява, че МО е направило опит да бъдат ремонтирани зенитно-управляемите ракети, само че той е бил несполучлив. Според него минималният брой военна помощ, който ще предоставим по никакъв метод няма да навреди на бойната подготвеност на българската войска.
 
Остри реакции и рецензии пристигнаха от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и от " Възраждане ", които се оповестиха срещу даването на спомагателна военна помощ на Киев. В последна сметка по искане на " Възраждане " началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев бяха изслушани на закрито съвещание като те трябваше да дадат повече информация на депутатите по отношение на положението на
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР