Народните представители приеха Проекта на решение за предоставяне на допълнителна

...
Народните представители приеха Проекта на решение за предоставяне на допълнителна
Коментари Харесай

НС реши: Даваме зенитни ракети и патрони на Украйна

Народните представители одобриха Проекта на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна импортиран от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Това стана по време на закрито съвещание, само че не стана ясно с какъв брой и чии гласове.

С това решение Народно събрание утвърди да изпратим на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р. Заедно с тях ще изпратим и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45 мм, които са с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

27 септември 2023, 10:14

Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ в опит да неодобряват Народно събрание

Проекторешението е импортирано от Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев, Кирил Петков и Христо Гаджев. По време на дебатите в пленарна зала планът на решение срещна мощен отпор и остри рецензии от страна на опозицията в лицето на “Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Близо час лиши започването на дебата всъщност като всяка от трите гореизброени партии искаше отмора, с цел да се обезпечи време на съвещанието на пристигна министърът на защитата Тодор Тагарев, шефовете на разузнаването и др. 

Христо Гаджев от ГЕРБ сподели, че България ще даде муниции, които все още са неизправни за българските военновъздушни сили. “Те няма по какъв начин да се употребяват ”, посочи той. Гаджев разяснява, че МО е направило опит да бъдат ремонтирани зенитно-управляемите ракети, само че той е бил несполучлив. Според него минималният брой военна помощ, който ще предоставим по никакъв метод няма да навреди на бойната подготвеност на българската войска.

27 септември 2023, 13:09

Пленарно съвещание 27.09.2023 година

Остри реакции и рецензии пристигнаха от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и от „ Възраждане “, които се оповестиха срещу даването на спомагателна военна помощ на Киев. В последна сметка по искане на „ Възраждане “ началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев бяха изслушани на закрито съвещание като те трябваше да дадат повече информация на депутатите по отношение на положението на българската войска и точното въоръжение, което се предлага за даване на Украйна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР