Народните представители приеха правила за избор на подуправители на БНБ,

...
Народните представители приеха правила за избор на подуправители на БНБ,
Коментари Харесай

Бюджетна комисия избра правилата за избор на подуправители на БНБ

Народните представители одобриха правила за избор на подуправители на Българска народна банка, както и правила за избор на заместник-председатели и двама членове на Сметната палата. По време на съвещанието се разяснява, че Петър Чобанов от Движение за права и свободи евентуално ще бъде претендент за подуправител на Българска народна банка.

Народните представители одобриха Проект на Решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предлагането на претендент за подуправител – началник на ръководство „ Банково “ и на претендент за подуправител – началник на ръководство „ Емисионно “ на Българската национална банка. В процедурните правила влизат - показване и обществено обявяване на документите и чуването на претендентите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание.

Кандидатът се показва от шефа на Българска народна банка като депутатите взеха решение представянето да бъде удължено на 7 минути вместо на две.

Депутатите одобриха и Проект на Решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за двама заместник-председатели и двама членове на Сметната палата, показване и обществено обявяване на документите и чуването на претендентите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание. Според признатите правила предлагането за претенденти за заместник-председатели се прави от ръководителя на Сметната палата като представянето на претендента се усили от 2 на 7 минути.

По време на съвещанието Тошко Йорданов от Има Такъв Народ разяснява, че съгласно него единият подуправител на Българска народна банка ще бъде Петър Чобанов от Движение за права и свободи. След съвещанието Чобанов уточни: „ слушам за сходни подмятания. Дайте да извървим процедурата и да забележим кой ще бъде определен за претендент. Да не изпреварваме събитията “, уточни той.

След съвещанието Георги Ганев от ПП-ДБ означи, че сега има трима претенденти за шеф на Българска народна банка. „ Имаме диалози с претендентите, на следващия ден имаме среща с Радев и въз основа на диалозите с претендентите ще се вземе решение кого да подкрепим “, изясни той.

„ Мисля, че без да обуславям решението на групата всред посочените претенденти има човек, който ние считаме за подобаващ “, разгласи Ганев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР