Народните представители приеха на второ четене нов Закон за частната

...
Народните представители приеха на второ четене нов Закон за частната
Коментари Харесай

Частни фирми ще могат да охраняват населени места


Народните представители одобриха на второ четене нов Закон за частната охранителна активност. Според вносителите той вкарва ново видово разделяне в този бранш - персонална защита на физически лица, на имущество на физически или юридически лица, сигнално-охранителна активност, на питейни и развлекателни заведения, на урбанизирани територии, на мероприятия, при превозване на скъпи колета или товари, на селскостопанско имущество, съобщи БГНЕС.

Освен това частната охранителна активност ще се прави след приемане на лиценз по реда на закона. Тя ще може да се реализира с въоръжена или невъоръжена защита. Лицензът ще се издава от шефа на Групово дело " Национална полиция " без период. В Министерство на вътрешните работи ще бъде основан указател на лицензите.

Извършване на частна охранителна активност без лиценз ще се санкционира с санкция от 1000 до 10 000 лв.. На юридически лица и еднолични търговци ще се постанова имуществена глоба в размер от 10 до 50 000 лева За наново нарушаване законът планува санкция от 10 до 20 000 лева, а имуществената глоба е в размер от 50 до 100 000 лева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР