Народните представители отхвърлиха ветото на президентa Румен Радев за предоставяне

...
Народните представители отхвърлиха ветото на президентa Румен Радев за предоставяне
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха ветото на Радев за предоставяне на БТР-и на Украйна

Народните представители отхвърлиха ветото на президентa Румен Радев за даване на БТР-и на Украйна. Депутатите потвърдиха поддръжката си за Закона за одобрение на Споразумението сред Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника. Това стана с гласовете на 161 депутати, 53 гласоподаваха “против ”, а въздържал се ” нямаше. При прегласуването 162 гласоподаваха “за ”, 55 гласоподаваха “против ”, а “въздържал се ” нямаше.

Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на съглашението, с което България дава безплатно на Украйна БТР-и като в претекстовете на президента е маркирано, че депутатите не са задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което прави невъзможна обективната преценка дали техниката е с отпаднала нужда. Според него предоставяната техника е високопроходима и би могла да се употребява за защита на българската граница и за оказване на помощ при повреди и бедствия.

04 декември 2023, 10:12

Румен Радев наложи несъгласие върху даването на бронирана техника на Украйна

Споразумението, с което даряваме към 100 БТР-ра от въоръжението на Министерство на вътрешните работи с отпаднала нужда, беше подписано в София на 8 август и в Киев на 13 ноември. Народното събрание ратифицира документа на 22 ноември.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР