Народните представители от “Продължаваме промяната - Демократична България Ивайло Мирчев

...
Народните представители от “Продължаваме промяната - Демократична България Ивайло Мирчев
Коментари Харесай

Депутати от ПП-ДБ с въпроси за взрива до кортежа с главния прокурор

Народните представители от “Продължаваме смяната - Демократична България " Ивайло Мирчев и Стела Николова насочиха въпроси към НСО и вътрешния министър Иван Демерджиев за гърмежа край кортежа на основния прокурор Иван Гешев, осведомиха от пресцентъра на " Демократична България ".

Непосредствено откакто медиите осведомиха за случая, Ивайло Мирчев изпрати въпрос към шефа на НСО каква е повода чиновниците му да нямат видеорегистратори в колите си. В допълнение Мирчев пита дали управлението на службата въпреки всичко обмисля слагането на камери, които биха разрешили разбор на всеки предстоящ случай с кортежа на охранявано лице.

Днес Стела Николова насочи питане към служебния вътрешен министър Иван Демерджиев дали основният прокурор е бил придружен от децата и жена си по време на случая. Във въпроса си тя пита кои са били лицата в служебния автомобил при случая на 1 май и за какво основният прокурор се е движил с конвой.

Според една от първите медийни изявления, цитираща самия Иван Гешев, фамилията му е пътувало с него и децата доста са се изплашили.

Впоследствие обаче Нова телевизия се базира на свои източници от прокуратурата, съгласно които Гешев не е бил със фамилията си по време на случая. Говорителят на прокуратурата Сийка Милева отхвърли да разяснява спорната информация с претекста, че “няма да навлиза в персоналното пространство на основния прокурор ".

Заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров също не пожела да отговори пред медиите дали в действителност Гешев е пътувал с жена си и децата си, както се твърдеше в началото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР