Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров

...
Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров
Коментари Харесай

БСП: „Визия за България“ променя целия модел на управление

Народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, ръководителят на ОблС на Българска социалистическа партия – Перник Валентин Петков и ръководителят на Общински съвет на Българска социалистическа партия – Перник Кирил Леонов показаха плана на левицата „ Визия за България “ пред поданици на кв. Изток в Перник.

Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ Визия за България” е основа, по която занапред следва огромен спор. Ние сме отворени за визионерски диалог за България с всички български жители, тъй като преходът у нас продължава прекомерно дълго. Този интервал стопи нацията до 7 млн. души, направи ни най-бедните и заболели в Европа.

Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Станислав Владимиров.

Той добави, че това е документ, върху който може да се стъпи за цялостна смяна на модела на ръководство на страната.

„ Най-големият проблем в България сега е демографията. Всъщност ние сме към този момент в демографска гибел. Затова Българска социалистическа партия повдига тематиката не в предизборна акция, а в този момент, когато можем да я обсъдим и да желаяме съответни мерки”, безапелационен бе националният представител.

По думите му част от ограниченията за справяне с казуса минава през подкрепяне на младите фамилии с репродуктивни проблеми, през развъждането и грижата на детето от детски ясли, детска градина и учебно заведение.

„ Доходите в България не престават да са извънредно ниски. С това равнище на приходите и отворения трудов европейски пазар е доста мъчно да се задържат хората у нас “, сподели още той.

Владимиров изясни, че ние сме една от дребното страни с толкоз високо Данък добавена стойност върху детските храни, медикаментите и такъми, свързани с развъждането на децата.

„ Има артикули от първа нужда, на които ставката от Данък добавена стойност може да бъде покрай нулата”, безапелационен беше Станислав Владимиров. По думите му прекомерно дълго време е оставяна ролята на страната настрана.

„ Държавата може да бъде освен регулатор, само че и вложител в редица сектори”, добави националният представител.

Владимиров сподели още, че вярната районна политика не е просто да асфалтираме една пътна права, а е положително обмисляне на развиването на районите.

„ Не може стопанската система ни да е развита единствено в три града. Това води до дебалансиране на страната. Нужно е положително икономическо развиване на всички райони, положителни услуги в обучение и здравеопазване”, разяснява националният представител.

Той добави, че за първи път в този документ левицата бърка толкоз надълбоко в раната на болното ни опазване на здравето.

„ През 1999 година, когато започва НЗОК, е с бюджет от 700 – 800 млн. лв.. Сега този бюджет е над 4 милиарда лв., а сме намалели като нация с над милион и триста хиляди души. Колкото и пари да наливаме в тази система, тя води до по-лошо качество. Затова би трябвало да променим целия модел”, безапелационен бе Станислав Владимиров

Нито една политическа мощ до в този момент нямаше смелостта да предложи сходен визионерски документ. Ние би трябвало да впрегнем силата на колкото се може повече българи, да го обсъдим с тях, с цел да доусъвършенстваме този работещ документ.

Това уточни от своя страна ръководителят на ОблС на Българска социалистическа партия – Перник Валентин Петков.

Той добави, че „ Визия за България “ подхваща съществени ограничения за справяне с проблемите на страната. Петков сподели още, че Визията демонстрира по какъв начин би трябвало да наподобява страната ни в дълготраен проект, с цел да я има България.

„ Хубаво е, че се подчертава върху няколко съществени моменти като опазване на здравето, обучение, районна политика, стопанска система, селско стопанство “, посочи той.

„ Основна задача, най-много на нас левите, би трябвало да бъде слагането на проблемите на хората на дневен ред и тяхното бързо решение, тъй като ние слагаме в центъра на политиката си добруването на хората “, съобщи Петков. Според него с представянето на Визията, левицата е почнала един сериозен и дълготраен диалог с всички български жители.

„ Вярвам, че ще успеем да предизвикаме интереса на хората и да променим ръководството на страната, с цел да пребъде България “, приключи Валентин Петков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР