Народните представители от парламентарната група за приятелство България-Беларус“ Даниел Петров

...
Народните представители от парламентарната група за приятелство България-Беларус“ Даниел Петров
Коментари Харесай

Български депутати укрепват сътрудничеството с Беларус, искат по-силно взаимодействие с Минск |

Народните представители от парламентарната група за другарство „ България-Беларус “ Даниел Петров и Момчил Иванов са посетили посолството на Република Беларус в София и са изразили интерес за усилване на взаимоотношението с работната група на Национално заседание на Беларус за съдействие с Народното събрание на България, заяви на страницата си във фейсбук посолството на Беларус.

Петров и Иванов провели в посолството среща, на която участвали и кметът на община Опан Генчо Колев и заместник-кметът на община Чирпан Янко Топалов. Според официалното съобщение на домакините, двете страни са разискали развиването на беларуско-българското съдействие, в това число сред парламентите и районите на двете страни, в комерсиално икономическата и филантропичната сфера.

В групата за другарство с Беларус в 47-то Народно заседание членуват 19 души, а депутатът от „ Възраждане “ Даниел Петров е неин ръководител. Момчил Иванов, депутат от Политическа партия ИТН е заместник-председател, като членува още в групите за другарство с Обединените арабски емирства и Швейцария, където също е заместник-председател.

На 3 май т. година на взаимно съвещание на Камарата на депутатите и на Сената румънският парламент реши да приключи съществуването на парламентарните групи за другарство с Руската Федерация и с Република Беларус. Предложението пристигна от румънската група в Интерпарламентарния съюз и беше обосновано с войната, която Русия води против Украйна и предоставената поддръжка за Москва в тази война от страна на Република Беларус. В случая с Беларус още преди закриването на групата поддръжката си за нея отдръпнаха депутатите от Социалдемократическата партия PSD, член на ПЕС, Националнолибералната партия PNL, член на ЕНП, съюза „ Спасете Румъния “, член на АЛДЕ и Демократичния алианс на унгарците в Румъния UDMR, който също е част от фамилията на ЕНП. У нас в и по традиция това е най-многобройната сходна група.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР