Народните представители от Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание

...
Народните представители от Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Военно имущество с отпаднала необходимост да бъде предоставено на общините, поиска кметът на Карлово от депутати

Народните представители от Комисията по защита в 44-ото Народно заседание се срещнаха през днешния ден след обяд с кмета на Карлово доктор Емил Кабаиванов в заседателната зала на общината. Депутатите от парламентарната комисия с ръководител военачалник Константин Попов организираха изнесено съвещание на територията на 61-ва Стрямска механизирана бригада във връзка празника на Сухопътни войски – 19 ноември. Кметът благодари на военачалник Константин Попов за визитата в Карлово. „ За мен е чест в годината, когато честваме 180-годишния празник от рождението на Васил Левски да бъдем в родния град на Апостола на свободата и тъкмо тук да бъде извършено едно от съвещанията на комисията по защитата в 44-ото Народно заседание ”, отговори ген. Попов.

 Военно имущество с отпаднала нужда да бъде предоставено на общините, изиска кметът на Карлово от депутати

Ген. Константин Попов подари на доктор Емил Кабаиванов почетна монета на първия ръководител на Народното събрание Антим І, а кметът връчи на генерала почетен плакет с облика на Васил Левски. Народните представители пък показаха своята признателност към кмета на Карлово за готовността му да даде общински терени за създаване на жилища на военнослужещите.  От своя страна доктор Кабаиванов сложи въпроси, свързани с опцията за даване на военно имущество, като техника, материали и съоръжение с отпаднала нужда, за прилагане от общините.

 Военно имущество с отпаднала нужда да бъде предоставено на общините, изиска кметът на Карлово от депутати

Кметът срещна народните представители с положителното взаимоотношение сред 61-ва Стрямска механизирана бригада и община Карлово и по какъв начин военнослужещите вземат участие интензивно в живота на общината и оказват помощ при превъзмогване на естествени бедствия, повреди и произшествия в обитаемоте места.След срещата с кмета депутатите разгледаха въоръжението и бойната техника на военното формирование, което е най-голямото в състава на Сухопътни войски, а по-късно сервираха цветя и се преклониха пред паметника на Васил Левски в родния му град Карлово.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР