Народните представители от Комисията по енергетика в парламента взеха важно

...
Народните представители от Комисията по енергетика в парламента взеха важно
Коментари Харесай

Ще излязат ли домакинствата на свободния пазар на ток у нас?

Народните представители от Комисията по енергетика в Народното събрание взеха значимо решение за либерализацията на цената на тока . Тя няма да се случи най-малко още една година, тъй като бе замразена за този интервал от време. 

Това решение на процедура значи, че Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ още веднъж ще би трябвало да дефинира закрепена цена на електрическата енергия, считано от 1 юли тази година. 

Депутатите одобриха на първо четене цели три законопроекта, които плануват отсрочване на либерализацията на цената на тока за семействата у нас. Те са надлежно на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и общ на ГЕРБ и Движение за права и свободи . Окончателното решение на първо гласоподаване ще бъде взето в петък в пленарната зала, съобщи „ БНР “. 

Председателят на КЕВР Иван Иванов поддържа решението за отлагането, само че съгласно него то е трябвало да бъде признато още пред месец февруари. Той акцентира, че все още няма подготвеност за въвеждане на либерализацията за битовите консуматори

Продължава битката против градеж на цех за горене на отпадък в Община Павликени. Предстои решение на Върховен административен съд

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР