„Народните представители от комисиите по външна политика и по европейските

...
„Народните представители от комисиите по външна политика и по европейските
Коментари Харесай

Главният преговарящ за Брекзит към депутати: България ще има изключително важна роля

„ Народните представители от комисиите по външна политика и по европейските въпроси и надзор на европейските фондове се срещнаха с основния договарящ на Европейския съюз за излизане на Англия от структурите на Общността Мишел Барние в Народното събрание.

„ Преговорите, които започнаха с Обединеното кралство за напускането на Европейски Съюз, са тематика, която вълнува доста жители и не желая тези договаряния да остават непрозрачни ", сподели пред публицисти след диалога Мишел Барние.

По думите му договарянията интересуват всички страни-членки на Европейски Съюз и всички би трябвало да вземат участие в полемиката.

„ Днес съм в София и ще продължа да навестявам всички столици, с цел да се срещна с организации на работодателите, на синдикатите, с представители на парламентите и на държавните управления ", изясни Мишел Барние.

„ България ще има извънредно значима роля да ръководи Съвета на Европейския съюз при започване на идната година и се надявам страната ви да ни помогне да реализираме триумф ", означи Барние.
Той осведоми, че пред представителите на Народното събрание е споделил, че Европейски Съюз има и доста повече въпроси, които би трябвало да позволява. Брекзит е значим, само че в действителност ние би трябвало да приказваме и по общата сигурност, и по правата на жителите, и по емиграцията, уточни основният договарящ пред публицисти.

„ Знаем, че България би трябвало да се приготви и да носи отговорността по време на българското председателство по тематиката Брекзит и сме подготвени за това ", съобщи по време на срещата ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Тя означи, че за нас е значимо да следим по какъв начин вървят договарянията главно по правата на жителите, тъй като над 70 000 български жители живеят и работят във Англия.
Като ръководител на Комисията по външна политика мога да Ви уверя, че България приема така наречен фазов метод в договарянията или правилото „ нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано ", акцентира Джема Грозданова.

Председателят на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин означи, че възприетият от Мишел Барние транспарантен метод е доста значим и е добър образец за работа и в други сфери на активност на Европейски Съюз. Той акцентира, че в България въпросите за Брекзит несъмнено са малко по-високо в дневния ред и доста постоянно се загатват както в Народното събрание, по този начин и обществото. По думите му българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще мине в някаква степен и под знака на полемиката за Брекзит, тъй като огромна част от работата по договарянията би трябвало да бъде завършена в този интервал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР