Народните представители от , избрани от 27 Многомандатен избирателен район-

...
Народните представители от , избрани от 27 Многомандатен избирателен район-
Коментари Харесай

Вълчев: Трябва да има надпартиен консенсус по важната тема за комплекса „Мини Марица Изток“

Народните представители от, определени от 27 Многомандатен изборен район- Старозагорски, Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009, Маноил Манев и Илияна Жекова упорстват за привикване на Консултативен съвет за национална сигурност във връзка с комплекса „ Мини Марица Изток “.

„ Трябва да има надпартиен консенсус във връзка с тази значима тематика. Тя е значима за цяла България, за цялата българска стопанска система “, сподели по време на конференция Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009. Според него обединяването на партиите би трябвало да бъде във връзка с вложения в технологии, които да удължат живота на комплекса при понижаване на излъчванията на въглероден диоксид. Вълчев добави, че „ би трябвало да се стъпи върху разработките на българските учени. Не да се стъпва на лобистки планове, а на експертизата на учени и специалисти “, посочи той.

„ Ако комплексът „ Марица Изток “ работи на 40 % от сегашните, ние няма да можем да компенсираме българския бизнес за високите цени на електрическата енергия “, безапелационен е Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009. Според него сега хиляди предприятия щяха да са затворили, а стотици хиляди работни места щяха да са освободени, „ в случай че ние нямахме обезщетения за бизнеса. А опция за тези обезщетения има, с помощта на това, че ние сме чист експортьор “, изясни още националният представител.

От думите му стана известно, че съгласно калкулации спадът на брутния вътрешен артикул ще бъде с 4 на 100, което е съпоставимо с финансовата рецесия от 2009 и 2010 година или коронавирус рецесията през 2020 година. „ Този спад ще бъде дълготраен, а не едногодишен. Износът ще спадне с над 6 милиарда лв. и ще се превърнем от чист експортьор в чист вносител на електрическа енергия, което ще значи, че цената и ще бъде доста скъпа “, уточни още Вълчев. Според него комплекса „ Мини Марица Изток “ не може да работи сезонно. 

По време на конференцията регионалният координатор на Радостин Танев съобщи, че издигането на проф.Николай Габровски за претендент за министър председател ясно демонстрира посоката, която партията желае да следва. „ С кандидатурата ясно демонстрираме на всички, че ние сме виновни към протичащото се в страната “, изясни Танев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР