Народните представители от ГЕРБ-СДС Жечо Станков и Асен Василев от

...
Народните представители от ГЕРБ-СДС Жечо Станков и Асен Василев от
Коментари Харесай

Жечо Станков разобличи Асен Василев за въглищните централи

Народните представители от ГЕРБ-СДС Жечо Станков и Асен Василев от Политическа партия влязоха в парламентарна битка кой е поел ангажимент за затварянето на българските въглищни централи. 
 
Бившият вицепремиер Асен Василев упрекна скандално ГЕРБ и Бойко Борисов за решението за затварянето на въглищните централи. Той бе неотложно опроверган в коридорите от Жечо Станков, който сподели документи, потвърждаващи изказванията му.
 
Народният представител от ГЕРБ прекъсна брифинга на Василев и сред двамата стартира вербален спор кой е виновен за уговорката за понижаване на въглеродните излъчвания.
 
" От 2022 би трябвало да понижаваме с 10% потенциала на тези централи. 250 дни е работил Топлоелектрическа централа 2 на цялостна мощ, тази година би трябвало да работи единствено 50 дни ", акцентира Станков. 

" Какво подписа 2020 година господин Борисов в Брюксел ", попита Асен Василев, а Жечо Станков разгласи, че ГЕРБ в никакъв случай не е поемала ангажимент за затваряне на въглищните централи.

Три централи в Маришкия басейн ще бъдат затворени 2024 година, продължи той. А Асен Василев стартира да дърпа документа, на който Станков се позоваваше. Ето, в анекса на Плана го написа, не дърпайте документа, ядоса се депутатът на ГЕРБ. 
 
А Теменужка Петкова сподели отговор от сегашния енергиен министър. От него се схваща, че  е еднолично решение на тогавашния министър Асен Василев да се закрият централите, изясни тя.
 
Според ГЕРБ би трябвало да бъде импортиран план на решение на Народното събрание, с което да се задължи служебното държавно управление да отвори Плана за възобновяване и резистентност и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн. Тази позиция обявиха по-рано през днешния ден по време на брифинг в централата на пратията, излъчено във Facebook, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Теменужка Петкова, Делян Добрев и Жечо Станков.
 
" Докато е бил началник на енергетиката, Асен Василев е нанесъл непоправими вреди. Изходът е служебният кабинет да отвори отначало Плана за възобновяване и резистентност ", сподели Борисов.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР