Народните представители от бургаската групата на ГЕРБ-СДС отправиха питане към

...
Народните представители от бургаската групата на ГЕРБ-СДС отправиха питане към
Коментари Харесай

Бургаските депутати от ГЕРБ питат кога ще има пари за нов корпус на училището в кв. Сарафово

Народните представители от бургаската групата на ГЕРБ-СДС насочиха запитване към служебния министър на образованието и науката Сашо Пенов по отношение на  изграждането на нов корпус към ОУ „ Христо Ботев ” в кв. Сарафово.

Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова и Андрей Рунчев съблюдаваха обещанието, което дадоха на бургазлии по време на предизборната акция, и желаеха да схванат плануват ли се средства за финансиране на този план в обозрим период и по кое време децата от ОУ „ Христо Ботев ” ще могат да учат в съответна материална база.

„ Град Бургас е един от градовете с възходящо младо население, като потребността от нова материална база за учениците в града се усилва с всяка минала година. В тази връзка учебно заведение ОУ „ Христо Ботев ” в кв. Сарафово има подготвен план за създаване на нов корпус, който чака своето финансиране от страна на страната. Въпреки крещящата нужда от този нова постройка, подписките на родителите и формалните настоявания на Община Бургас, до момента не бе отпусната нито стотинка за построяването на нужната постройка. “, показват бургаските народни представители.

Те акцентират, че казусът не търпи отсрочване, защото сега – за първи път в историята на град Бургас – Общината се е принудила да наеме частна къща в съседство на учебното заведение, с цел да се обезпечат спомагателни класни стаи за децата.

„ Това е неприемливо и непочтено по отношение на тези възпитаници и учители, които са принудени да се учат и да работят в такава среда “, акцентират още депутатите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР