Народните представители от 47-мото Народно събрание избраха Никола Минчев за

...
Народните представители от 47-мото Народно събрание избраха Никола Минчев за
Коментари Харесай

Депутатите избраха Никола Минчев за шеф на парламента, ето к...

Народните представители от 47-мото Народно заседание избраха Никола Минчев за ръководител на Народното събрание.

Той заема поста с гласовете на 158 депутати, " срещу " бяха 72, един се въздържа.



" В удобното състояние сме, че неотдавна сме получили доверието на българите. Парламентът е висшата институция, която със своята активност подсигурява работата на всички сфери от правата на жителите до това да изведе България в челните места на Европа. С избора на 7 обединения, които да бъдат парламентарно показани, гласоподавателят чака от нас екипна работа, а не властнически решения, би трябвало да се съобразим с волята му ", акцентира Минчев.

Нека работим за това 47 Народно събрание в границите на един цялостен 4-годишен мандат да наложим нов модел за правене на политика. За мен е чест да бъда ръководител в един толкоз виновен миг. Ще работя българският парламент да бъде място за градивно говорене и закони, сподели още той.

Минчев е приключил право в Софийския университет. Има дълготраен стаж като юрист. Специалист е по процесуално право.

Депутатите избраха и рекорден брой зам.-председатели на 47-мото Народно заседание.

Това са Мирослав Иванов от Политическа партия, Росица Кирилова от ГЕРБ, Мукаддес Налбант от Движение за права и свободи, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Ива Митева от Има Такъв Народ, Атанас Атанасов от Демократична България и Цончо Ганев от " Възраждане ". " За " гласоподаваха 239 депутати, без срещу и въздържали се.

Свързани вести Младият правист Никола Минчев ще е ръководителят на новия парламент Кирил Петков пред "Марица ": Подкрепям Бербатов Кирил Петков: Първо се споразумяваме за политиките, след това за имената
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР