Народните представители от 44-то Народно събрание ще приемат Обръщение към

...
Народните представители от 44-то Народно събрание ще приемат Обръщение към
Коментари Харесай

НС ще приеме Обръщение към българския народ на 16 април

Народните представители от 44-то Народно заседание ще одобряват Обръщение към българския народ на тържественото съвещание във Велико Търново във връзка 140-годишнината от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Тържествената сесия ще стартира в 10.30 часа на 16 април в залата на Учредителното заседание с възстановка на събитията от 1879 година Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие съвещанието със звънеца, с който през 1879 година е намерено Учредителното заседание във Велико Търново. Деца от вокална група "Пеещи камбанки " ще изпълнят акапелно химните на Република България и на Европейския съюз. Оригиналът на Търновската конституция ще бъде импортиран от гвардейци в залата, където преди 140 години е подписан документът.

Цвета Караянчева и ръководителите на парламентарни групи ще създадат изявления във връзка годишнината. Проектът на послание към българския народ ще бъде излъчен на запис, в който вземат участие едни от най-младите парламентаристи от всички парламентарни групи. След това той ще бъде гласуван от народните представители.

На тържественото съвещание са поканени да участват президентът на Република България Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов, членовете на Министерския съвет, на Конституционния съд, ръководителите на Върховния административен съд и на Върховния касационен съд, основният прокурор, омбудсманът, членовете на Висшия правосъден съвет, предходни ръководители на Народното събрание, евродепутати и представители на другите вероизповедания в Република България и други

Предвижда се обща фотография на депутатите и гостите на тържествената сесия пред постройката на Учредителното заседание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР