Народните представители от 44-то Народно събрание апелираха за единност и

...
Народните представители от 44-то Народно събрание апелираха за единност и
Коментари Харесай

Народните представители от 44-то НС апелираха за единност и дълг към традициите

Народните представители от 44-то Народно заседание молиха за единност и дълг към традициите . Това се случи по време на тържествената сесия в Музей " Възраждане и Учредително заседание " във Велико Търново във връзка 140 години от приемането на Търновската конституция.

В изнесеното съвещание участваха 211 народни представители , а слова произнесоха ръководителите на парламентарните групи в Народното събрание. Откриването несъмнено бе от ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, която благодари на Регионалния исторически музей във Велико Търново за това, че е дал истинския звънец, който е на 600 години и не трябва да бъде пипан с голи ръце. " Днес ние, народните представители на 44-то Народно заседание, имаме нечувания шанс да стоим на пейките, на които са стояли държавниците преди 140 години ", сподели Цвета Караянчева и напомни част от историята на приемането на Търновската конституция.

Д-р Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ означи в словото си, че през днешния ден сложният път, който е почнал преди 140 години продължава . " Времето ще покаже резултатите от общото ни дело, без значение от коя партийна група сме, тъй като зад всеки наш избор стои всеки един български жител ", обърна се към сътрудниците си Даниела Дариткова.

" Дали през днешния ден ние би трябвало да се запитаме на кого служим - на българските ползи или на непознати корпорации?! ", запита риторично ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя посочи, че даже когато Търновската конституция е била нарушавана, тя постоянно е успявала да приключи беззаконието. По думите на Нинова престижът и силата на всяка Конституция се дефинира от нейното използване. 

Явор Нотев от Обединените патриоти означи, че следването и осъществяването на законите е обвързване на всеки жител . " Спазването на Конституцията е верният път към просперитета на нашата страна. Нека бъдем неотклонни в спазването на законността в България ", сподели Нотев.-->

Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи бе безапелационен, че Търновската конституция е една от най-демократичните за времето си, защото в нея са залегнали доста демократични правила, които са в духа на европейските полезности.

Веселин Марешки от ВОЛЯ напомни, че преди 140 години учредителите не са мислили какво ще получат, а какво ще дадат за страната, за народа и за просперитета на нацията . " Ако ние сме родолюбци, няма по какъв начин да отгледаме безродници. Нека работим по този начин, че когато се погледнем в огледалото, да не се срамя е ", прикани сътрудниците си Марешки.

След формалните слова, от младите народни представители бе прочетено О бръщението на 44-то Народно заседание към българския народ във връзка годишнината . В него написа: " Днес заявяваме, че в сложното и динамично време, в което живеем, изпълнено с опасности и закани, ще работим, с цел да оправдаем националното доверие и ще вложим сили за създаване на политики и качествени закони в полза на народа и просперитета на страната ! Ние помним думите на ръководителя на Учредителното заседание екзарх Анитм Първи: " Слава Богу, свършихме делото, за което бяхме извикани... Можем да кажем: направихме закони от Народа за Народа ". Поклон пред историческото дело на учредителите! "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР