Народните представители освободиха управителя на НЗОК проф. Петко Салчев, предаде

...
Народните представители освободиха управителя на НЗОК проф. Петко Салчев, предаде
Коментари Харесай

Парламентът освободи от длъжност управителя на НЗОК

Народните представители освободиха шефа на НЗОК проф. Петко Салчев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “

Мотивите зад освобождението са липса на разговор сред него и Българският лекарски съюз, както и редовно несъблюдение на поставените му отговорности,

Проф. Петко Салчев заемаше длъжността шеф на НЗОК в интервала 2020 – 2023 година.  

Костадин Ангелов от ПГ на ГЕРБ-СДС съобщи, че с това решение се цели да се отпуши процесът на взаимоотношение сред НЗОК и БЛС.

" Днешното решение цели да отпуши процесът за работа сред НЗОК и БЛС, с цел да можем интензивно да работим в полза на българските жители и с цел да можем да имаме народен рамков контракт “, сподели Ангелов.

Проф. Салчев сподели от парламентарната естрада, че на вчерашното си чуване в Комисията по здравеопазвнае не е получил авансово материалите, по които да се приготви за отговор. Той също по този начин сподели, че не приема обвиняванията и че те не са основани на обстоятелства или документи. 

" Вчерашното чуване представляваше задаване на въпроси, без да ми бъдат изпратени авансово материалите, по които да се приготвя. Материалите бяха изпратени след 17:30 до членовете на надзорния съвет, само че не и до шефа. Всичките посочени претекстове за моето осовбождване не са потвърдени докумнетално и не са подкрпени със съответните обстоятелства. Аз не одобрявам, че не съм изпълнявал длъжностите си като шеф на НЗОК ", сподели проф. Салчев. 

" В един разговор има две страни. Когато едната страна не желае да контактува с другата, няма разговор. Аз съм учасвал в доста разговори. Бил съм представител на България по присъединението на България към НАТО и Европейски Съюз, водил съм договарянията и съм постигнал основни резултати, най-много за признаването на дипломите за българските медицински експерти, а там знаете по какъв начин се води разговорът. Четиринайсет анекса са подписани с БЛС от назначението ми като шеф. Всеки анекс е въз основата на разговор. Освен това е забавно за какво единствено една съсловна организация желае моята оставка, а не са питани останалите организации, тъй като НЗОК не подписва контракт единствено с БЛС “, съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР