Народните представители не подкрепиха предложението на Възраждане за създаване на

...
Народните представители не подкрепиха предложението на Възраждане за създаване на
Коментари Харесай

НС реши: Няма да има комисия за разследване на заплахите срещу Йоловски

Народните представители не поддържаха предлагането на " Възраждане " за основаване на Временна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че върху него е бил оказван напън от депутати.

Пленарното съвещание стартира с искане на „ Възраждане " за основаване на краткотрайна комисия, която да обясни проблема. Гласуването в пленарна зала сподели, че точката няма да бъде включена в дневния ред. От ГЕРБ и Движение за права и свободи всеобщо не гласоподаваха, а от Българска социалистическа партия се въздържаха.

„ Министърът на електронното ръководство пред безусловно всички разгласи, че е бил заплашван от Кирил Петков и народния представител Божанов. Министърът съобщи, че са оказали напън да бъде прокарана социална поръчка за 600 млн. лв.. Искаме прегласуване и основаване на комисия, с цел да се изчистят всички неща, които витаят в обществото ни ", сподели националният представител от „ Възраждане " Цончо Ганев.

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи не гласоподаваха в зала, само че по-интересен беше вотът на Българска социалистическа партия, те се въздържаха, те са част от опозицията. Въпросът е кой натиска бутона на Корнелия Нинова? ", попита Станислав Балабанов от Има Такъв Народ

„ Парламентът би трябвало да прави закони. Той не е проверяващ орган. Това, че министърът върви с защита, значи, че има процедури, които в страната се извършват ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Не подкрепихме концепцията, тъй като преценихме, че има проверяващи органи. Не подкрепихме основаването и на другата комисия за следствие на Министерство на вътрешните работи ", посочи Делян Пеевски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР