Народните представители и днес ще направят опит да изберат председател

...
Народните представители и днес ще направят опит да изберат председател
Коментари Харесай

Пореден опит на депутатите да се разберат за председател на НС НА ЖИВО

Народните представители и през днешния ден ще създадат опит да изберат ръководител на 48-ото Народно заседание. При последното гласоподаване бяха издигнати номинациите на Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България “, Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Цвета Рангелова от „ Възраждане “, само че нито един не получи нужната поддръжка.

При балотажа за Цонев гласоподаваха 102 „ за ”, „ срещу ” – 67, 56 се въздържаха. За Вигенин на балотажа 73 депутати гласоподаваха „ за ”, „ срещу ” бяха 11, 141 се въздържаха.

Така за втори следващ ден депутатите си потеглиха без да са се конституирали. Доайенът Вежди Рашидов отдръпна номинацията си за ръководител и направи прочувствен опит да ги накара да помислят, изнасяйки тирада, в която вплете извинения и признателност към сътрудници народни представители и житейска мъдрост.

Присъстващите народни представители го приветстваха на крайници в пленарна зала, само че минута по-късно демонстрираха с гласуването си, че единодушието е още надалеч.

Следващото очертаващо се предизвикателство пред представителите в 48-ото Народно заседание ще бъде избора на управления на непрекъснатите комисии, през които минават предложенията за нови закони или промени в съществуващите преди да бъдат дефинитивно признати в пленарната зала.



Очаквайте детайлности!

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР