Народните предстаавители приеха на първо четене промени в Закона за

...
Народните предстаавители приеха на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите приеха промени в Закона за чужденците в България, касаещи членството ни в Шенген

Народните предстаавители одобриха на първо четене промени в Закона за чужденците в Република България, импортирани от Министерски съвет, които имат за цел да се сътвори нужната законодателна уредба, осигуряваща използването на регламентите на Европейски Съюз, свързани с действието на Шенгенската осведомителна система (ШИС), на Европейската система за информация за пътуванията и разрешаването им (ETIAS) и на Система за влизане/излизане (СВИ). Промените бяха подкрепени със 147 гласа " за “, 28 – " срещу “ и един " въздържал се “, съобщи репротер на " Фокус ".

С измененията се разписват пълномощията на националното звено ETIAS в Министерство на вътрешните работи да издава или отхвърля позволения за пътешестване на жители на трети страни, които са освободени от условието за виза. 

Информационната система ETIAS ще бъде налична за информация на данни за потребностите на граничните инспекции на външните контролно-пропускателни пунктове, както и за потребностите на дирекция " Миграция “ и звената " Миграция “ при регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, за информация и инспекция дали изискванията за влизане и престояване на жителите на трети страни у нас са изпълнени. 

Чрез въвеждането и потреблението на модерни системи страната ни ще извърши уговорките си за реализиране на по-високо равнище на сигурност, както се показва в претекстовете на вносителя. Компетентните правоприлагащи органи в Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Агенция " Митници “, както и прокуратурата и следствените органи, ще разполагат с нужната им информация за попречване, откриване и следствие на тежки закононарушения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР