Народни представители от управляващото мнозинство и партии от опозицията коментираха

...
Народни представители от управляващото мнозинство и партии от опозицията коментираха
Коментари Харесай

Депутати коментираха въпроса с членството на РС Македония в ЕС

Народни представители от ръководещото болшинство и партии от опозицията разясниха пред публицисти в парламента състоялата се през вчерашния ден вечерта лидерска среща при премиера Кирил Петков по отношение на участието на Република Северна Македония (РСМ) в Европейски Съюз.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 225
Коментарът на Христо Иванов: 

Георги Свиленски, ръководител на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, означи, че позицията на левицата за Република Северна Македония е поредна. Той напомни, че има декларация на 44-ото Народно събрание, в която ясно се споделя при какви условия България би трябвало да даде зелена светлина за участието на РСМ в Европейски Съюз. „ Тази декларация не е анулирана, тази декларация не е преразгледана, тъй че към този миг следва да се извършва договорът, който е подписан и, когато бъдат изпълнени изискванията, ще бъдат подхванати идващите дейности “, добави той. 

Станислав Балабанов от „ ИТН “ сподели, че не е осведомен какво тъкмо е било обсъждано по време на срещата при премиера Кирил Петков, защото това било среща на съдружните водачи. Той разяснява, че, без да извършват главните условия по контракта за добросъседство, нищо не може да стане. Това е в полза на нацията, акцентира депутатът. 

Настимир Ананиев от „ Продължаваме Промяната “ сподели, че тематиката за Северна Македония се разисква. Знаете ограниченията, които са подхванати, обикновено е да има някакво развиване, уточни той и добави, че сега, в който има някаква конкретика, медиите ще бъдат осведомени. 

От опозицията тематиката разяснява депутатът от „ Възраждане “ Ангел Георгиев. Ние от „ Възраждане “ сме изрично срещу, без Република Северна Македония да извършва поставените й условия, без да признава действителността – историческата истина и правдивост, тя да бъде позволена в Европейски Съюз, тъй като по този метод ние ще легализираме една кражба на българската история, еднаквост и език - нещо, което ние не можем да допуснем, сподели депутатът. 

Запитан по тематиката за РСМ, Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС съобщи, че въпросът не е към него, а към ръководещите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР