Народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз и

...
Народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз и
Коментари Харесай

Народни представители от комисиите по въпросите на ЕС и по конституционни и правни въпроси участваха в Междупарламентарно заседание под егидата на Комисията по конституционни въпроси в ЕП

Народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз и от Комисията по конституционни и правни въпроси участваха в Междупарламентарно съвещание под егидата на Комисията по конституционни въпроси в Европейския парламент /AFCO/.

Темата на форума беше Първи резултати от Конференцията за бъдещето на Европа. Развитието на демокрацията, оправянето с енергийната рецесия, развиването на стопанската система и салдото със обществения аспект бяха проблемите, разискваните на съвещанието.

В полемиката взеха присъединяване още ръководителят на Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент Антонио Таяни, заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за демокрацията и демографията, Дубравка Шуица и съпредседателят на Изпълнителния съвет на Конференцията на бъдещето на Европа Ги Верхофстад.

Народният представител Борислав Антонов акцентира в изявлението си нуждата от усилване на директната народна власт в Европейски Съюз. В цяла Европа има локални специфики и страните не трябва да се разделят на външна страна и център, уточни той и добави, че народите са сърцето на общността и позициите им би трябвало да са обект на изключително внимание от европейските институции при взимането на решения.

Европа би трябвало да бъде единна в поддръжката си за украинския народ, тъй като без мир няма да реализираме европейското бъдеще, на което се надяваме, означи националният представител Димитър Гочев. По неговото мнение антиевропейската изразителност заплашва стабилността на Европейски Съюз и изисква още повече старания от държавите-членки, с цел да покажат, че това е съюз на положителното.

Заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за демокрацията и демографията, Дубравка Шуица съобщи, че е време Европейски Съюз да бъде реформиран в позитивна посока, като се създадат промени в европейските контракти. Според нея демокрацията не трябва да се приема за даденост, като действието й би трябвало да се усъвършенства. Трябва да свършим работата си добре, с цел да оправдаем доверието на жителите в институциите, добави Дубравка Шуица.

Съпредседателят на Изпълнителния съвет на Конференцията на бъдещето на Европа Ги Верхофстад сложи въпроса за по-добро съдействие сред националните парламенти и Екологичен потенциал.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР