Народни представители от ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти изразиха

...
Народни представители от ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти изразиха
Коментари Харесай

Партиите с разнопосочни мнения за санкциите срещу Унгария

Народни представители от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединените патриоти показаха своите мнения по отношение на глобите, които планува да наложи Европейският парламент против унгарската страна, упрекната в погазването на съществени демократични полезности.

Задължително е България да има позиция по този проблем. Няма по какъв начин да нямаме такава. Обаче е доста значимо да си поговорим каква е самата процедура, тъй като другояче ще има спекулации. Защото при всички положения ще има процедура по преговаряне с Унгария Оттам нататък е работа на Австрийското председателство да сложи въпроса в дневния ред. То е почнало две процедури по съвещания с Европейския парламент и Европейския съд.

Това изясни в студиото на "Лице в лице " по bTV депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев и добави, че окончателното решение на страната ще е готово, когато му пристигна времето.

Позицията ни би трябвало да бъде доста деликатна и добре премислена, само че сигурно ние ще бъдем срещу налагането на каквито и да е процедури или наказания против Унгария. Като цяло не мисля, че е работа на Европарламента да взима сходно решение. А и всички тези обвинявания би трябвало занапред да бъдат потвърдени. В последна сметка смятам, че би трябвало да се промени цялостният европейски спор.

Борисов разгласи, че тази позиция няма правно съображение. Извинете, само че какво значи това? Това значи, че държавното управление си води кръчмарски диалози в Ганкиното кафене, съобщи от своя страна представителят от Българска социалистическа партия Александър Симов.

Българска социалистическа партия дискутира каква да е нашата позиция, тъй като тя би трябвало да е публична. Но това, което мога да кажа е, че по този метод Европейски Съюз не почита вота на унгарския народ. Голамата драма е дали работи демократично Европейски Съюз посредством сходни парламентарти акции? Какво ще е бъдещето на Европейски Съюз? Европейски Съюз в този тип не може да продължи повече по този начин. Статуквото през днешния ден свършва с ишиаса на Юнкер, уточни Симов.

Трябва да вземем решение по такива наболели въпроси. Не можем да позволим всякакви служители да дефинират националните политики на държавите-членки. А и бих споделил, че Унгария е другарска страна. Това съобщи Юлиан Ангелов от Обединетите патриоти.

Гласувано е да бъде направена позиция в поддръжка на Унгария, това мога да заявя изрично, показа Ангелов.

Единственото, което ме смущава, е, че Орбан поддържа някогашните ръководещи от Македония, сподели още той и добави, че социалистите в Унгария са в миманса.

Заради всички тези игрички, всички тези партии, леви и демократични, ще изядат голям пестник на Евроизборите, приключи Ангелов.

Винаги сме били за правата и свободите на хората, които се нарушават. Не може да поддържаме популизма и национализма. Това са пагубни неща. Поради тази причиниа ние от ДРС ще подкрепим да бъдат наложени наказания против Унгария, защото са нарушени главните полезности на демокрацията. По този метод още веднъж назряват антиевропейски трендове, показа Имрен Мехмедова от Движение за права и свободи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР