Народни песни и кръшни хора се извиха в „Чинаровата гора”

...
Народни песни и кръшни хора се извиха в „Чинаровата гора”
Коментари Харесай

Ентусиасти се надпяваха и надиграваха на фестивал „Чинарова ...

Народни песни и кръшни хора се извиха в „ Чинаровата гора” край село Белащица. За пръв път там се провежда фестивал „ Чинарова гора “, по случай 10 години от оповестяването на парк „ Чинари “ за предпазена околност.

Специален посетител на празника беше кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов.

„ За мен е извънредно наслаждение да ви поздравя с „ Добре дошли” и да пожелая на гостите да се насладят на хубавия празник, а на участниците – триумф. Над 200 самодейци от читалищни сформира в Пловдивско, както и локалните гении от читалище „ Просвета 1929 “ ще се надиграват и надпяват”, обърна се с одобрение кметът Павел Михайлов.



Той сподели, че през последните години Белащица е едно от обитаемоте места, които са желано място за живеене в общината.



„ Разбира се, това ни задължава да осигурим положителни условия на живот на хората – чист въздух, инфраструктура, места за спорт и отдих. За следващ път показвам безапелационната си позиция против продължение на концесиите на кариерите над Белащица, грижим се за младежите, като направихме безвъзмездни детските градини. Стартира ли сме процедури по инфраструктурни проекти”, разяснява Михайлов.



На сцената първи се качиха танцов клуб „ Калина “, група „ Белащенски напеви “ и младежки танцов състав „ Белащенче “ с ръководители Пламен Добрев и Ивайло Маджаров. В надпяването и надиграването се включиха групи от селата Крумово, Цалапица, Труд и танцови обединения от Пловдив. Народното забавление продължи с стратегия на групировка „ Наздравица “ и оркестър „ Феникс “ на Христо Коритаров.



Парк „ Чинарите” е предпазена околност от 2011 година и е една от най-старите гори в Европа, естествено находище на източен чинар.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР