Народната поговорка гласи, че след дъжд винаги идва слънце. След

...
Народната поговорка гласи, че след дъжд винаги идва слънце. След
Коментари Харесай

Новите депутати с надежда чакат правителството

Народната сентенция гласи, че след дъжд постоянно идва слънце. След три следващи избора за една година, сякаш новите депутати от 47-о Народно заседание към този момент виждат светлина в тунела и слънце на хоризонта. За настроенията, упоритостта и дилемите пред новите народни представители репортерите на News.bg събраха най-интересните от тях.

Първи с коментар по тематиката излязоха спечелилите на предварителните парламентарни избори на 14 ноември - " Продължаваме промяната ".

Бившият длъжностен стопански министър и сегашен съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев съобщи пред News.bg , че се надява на нелобистко законодателство, което да помогне на българските жители да живеят по-добре. За оповестяването на идното съдружно съглашение за сформиране на държавно управление, Василев посочи, че към момента текат договарянията за проектокабинета на Политическа партия и когато имат подготвеност, ще разгласят всичко както постоянно до момента са го правили. В момента се разписва детайлно съдружното съглашение на база извършените срещи и се прецизират механизмите на взимане на решения . Подготвят се и текстове, които да бъдат разисквани през уикенда и да могат да бъдат признати от органите на партията, изясни Василев.

Рапърът Христо Петров, по-известен още като Ицо Хазарта за първи път стана народен представител. Той се усеща " обикновено ", което може би значи добре в постройката на Народното събрание, а това, което могат да чакат хората от новите депутати е " нещо по-добро от предходното ".
 228 депутати откриха присъствено 47-ия парламент
228 депутати откриха присъствено 47-ия парламент

Първият звънец бе ударен от доктор Силви Кирилов от " ИТН "

Останалата на второ място в последните няколко Народното събрание - ГЕРБ също изрекоха вижданията си за новото 47-о Народно заседание . Тома Биков се надява от първия ден на националните избраници да стартират оперативно и градивно. Тепърва предстоят и компликациите за стопанската система, публичния живот, за геополитическата обстановка, а нямаме време за губене, сподели Биков.

Той посочи, че първата и съществена задача на всеки един парламент е да сформира държавно управление. Надявам се да са си взели поучения тези, които желаят да ръководят, най-сетне да стартират да ръководят, надява се Биков.

Според него надали някои може да каже сега какъв брой дълъг ще бъде животът на 47-о Народно събрание. Едно е животът в Народното събрание, различен е животът на държавното управление. От един парламент биха били вероятни няколко държавни управления, тъй че следва да забележим. На въпрос имат ли капацитет да съборят едно бъдеще ръководство, Биков разяснява, че максимален капацитет има Румен Радев,

От третата политическа мощ в 47-мото Народно заседание отхвърлиха по традиция коментар преди началото на първото съвещание.
анкета
Колко ще изкара това Народно заседание
Три месеца Година Две години Пълен мандат Избори до дупка
Три месеца

Година

Две години

Пълен мандат

Избори до дупка

Останалата четвърта на изборите - Българска социалистическа партия също изрази вярата си за новия парламент. Александър Симов съобщи, че най-важното нещо , което би трябвало да направи новото национално заседание е да сформира държавно управление. Поредни два Народното събрание изгърмяха в тази задача, провалиха се грандиозно и това повече няма да бъде търпяно от жителите. Симов се надява и му харесва градивният звук от първия ден. Партиите към този момент най-сетне са си научили урока и са разбрали " всички плесници, които изяли ". Сега вървим към една атмосфера на разговор, което липсваше преди, уточни Симов.

Летните спечелили от предварителните парламентарни избори - Има Такъв Народ, които в този момент са пета по-големина парламентарна група, също посрещат новия парламент с вяра. Любомир Каримански от Има Такъв Народ съобщи, че основаването на държавно управление е съществена задача. Има Такъв Народ ще създадат всичко, което е по силите им, с цел да има държавно управление, увери Каримански.

Петата партия от предварителните парламентарни избори " Демократична България " също не остана безучастна за новия 47-и парламент. Борислав Сандов, който към този момент няма да е народен представител в Народното събрание съобщи, че през днешния ден е един церемониален ден, като е окуражен от това, което вижда. Усеща се вярата в Народното събрание и най-вероятно този път ще се откри излаз от политическата въртележка, уточни Сандов.

Той се надява новите депутати да отговорят и изпълнят упованията на хората. На този стадий съставянето на съдружно съглашение и държавно управление е главната задача, тя е непосредствена. За това Сандов чака в идната една или най-вече две седмици въпросът да бъде изчистен до дъно.

До края на седмицата да има дефинитивни секторни политики, които да оформят скелета на едно съдружно съглашение, чака Борислав Сандов.

Той акцентира, че в случай че получи поддръжката на сътрудниците си и бъде определен за министър, е подготвен да се включи в едно такова съдружно съглашение.

От " Възраждане " отхвърлиха коментар по тематиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР