Народната певица Смиляна Захариева успя да надвика Гинес. От книгата

...
Народната певица Смиляна Захариева успя да надвика Гинес. От книгата
Коментари Харесай

Българка влиза в рекордите на Гинес с най-мощния глас

Народната певица Смиляна Захариева съумя да " надвика Гинес ". От книгата за върховете направиха публични измервания на мощния й глас в осъществяване на " Излел е Дельо бунтовник “ и се оказа, че тя е от горната страна с 3 децибела.

Условията на екипа за международния връх бяха измервателният апарат да е на два метра и половина от Смиляна и да се намира на метър и половина височина от земята, да се замери в пространство с тишина до 60 dbc и да задържи 5 секунди гласа си в най-мощната му фаза.  " Беше доста мъчно, тъй като условията на екипа на Гинес бяха доста сурови. Първоначално даже желаеха това замерване да се направи в отворена среда, само че аз им обясних, че да крещиш и да пееш е друго, тъй като в по-шумна среда уредът не може да регистрира точно. Освен това разположението на измервателния апарат на 1.5 метра също усложняваше задачата, тъй като звукът има характерността да се качва нагоре “, разказа певицата. 

При тези сложни условия Захариева е достигнала коефициент на мощ на гласа от 113.8 dbc, а прагът подложен от Гинес е бил 110. Според изчисленията на проф. Чушков, предложен да се включи в плана от експертите, мощта на гласа до нея е била с 143.8 dbc, а в главата на изпълнителката – 153.8 dbc. Екипът на Гинес е сложил изискване замерването да се извърши с най-висококачествения шумомер – Cassella, написа " Телеграф ".

Смиляна Захариева се е допитала до астролог на коя дата гласът й ще е най-силен, с цел да се направи замерването. Ивелина Рускова й сметнала, че това ще е на 27 септември. До последно обаче певицата пазеше в загадка деня на събитието, с цел да могат с екипа й да се съсредоточат върху поставените цели и условия. Световният връх се държи от Ник Стефънсон, който обаче доближава своите над 123 децибела с кряскане. Поради липса на сходен аналог представителите на Гинес насочили пловдивчанката да се включи в съревнование за крещене, само че тя изрично отказала. Не се отказала обаче да откри метод да покаже, че гласът може да бъде хубав, мощен и въздействащ без да се крещи истерично, а да пее. 

След сполучливия запис в студиото на Мирослав Стоянов под тепетата Захариева и екипът й ще изпратят данните и те ще бъдат прегледани от комисия, която да удостовери достижението й за регистриране в Книгата с върховете на Гинес.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР