Народната мъдрост гласи, че новото е добре забравено старо. Но

...
Народната мъдрост гласи, че новото е добре забравено старо. Но
Коментари Харесай

Започваме нов живот

 мъж-сред-поле

Народната мъдрост гласи, че новото е добре забравено остаряло. Но по този начин ли е? Дайте да разберем.

Както кръстите лодката, по този начин и ще плава

За нас е свойствено да даваме оценка без значение на събития или хора. В подтекста на дадената публикация е значимо, че даваме оценка включително и на себе си.

То, по принцип, подхожда на нашите усещания – „ дебела “, „ несретник “, „ карък “ и така нататък Всяка от тези самооценки поражда прекарвания, положителни или не толкоз, а те, на собствен ред, непосредствено въздействат върху живота ни, от време на време ограничавайки държанието ни и нанасяйки удари по самооценката ни.

Така че новият живот, в дадения случай, е добре забравено остаряло, само че единствено в случай, че си давате положителни оценки.

Започваме да работим над грешките

1) Спрете да се укорявате и самосъжалявате! Мислете градивно! Всеки проблем е урок, който ни е даден за самовъзпитание и самообразоване. Използвайте го!

Спомнете личните си триумфи. Например във волейболния тим, а може би сте били първи на всички учебни олимпиади по физика или пък сте били най-хубави на „ прескочи кобила “?

Не е значимо на какъв брой години са достиженията ви. Важното е, че са ваши! И се пробвайте да ги повторите. Или да си подобрите върха. Естествено, от първия път може и да не се получи. Ето ви и мотив да работите над себе си.

2) Отървете се от минусите си. Съставете лист на личните си достолепия и дефекти и го препрочитайте, до момента в който в него не останат единствено действителните дефекти.

Като да вземем за пример неучтивост или небрежност, обич към цигарите или мощните питиета. Не се укорявайте, а вземете ограничения по самоусъвършенстване.

3) Изхвърлете от речника си изрази, които акцентират вашата нерешителност в себе си. Например: „ може би “, „ не мога “, „ това не е за мен “ и така нататък

Бъдете уверени в личните си сили и професионализъм, само че без фанатизъм. Научете се действително да оценяте своите сили и благоприятни условия.

4) И в никакъв случай не се връщайте към предишното. Работата над себе си е като диетата и спортът. Ако желаете да запаите форма, не отстъпвайте от новия ред. Правете всичко на драго сърце и тогава наложително ще ви се получи.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР