Народна певица спечели Гласът на България за първи път в

...
Народна певица спечели Гласът на България за първи път в
Коментари Харесай

Космическата Петя е гласът на България

Народна певица завоюва „ Гласът на България ” за първи път в 10-годишната историята на формата у нас.
Зрителите на Би Ти Ви избраха варненката Петя Панева от тима на Галена. Миньончето е на 21 години.

Тя бе измежду любимците на журито от явяването си на кастингите на мрачно, като обърна и 4-те стола и " хвана за гърлото " и Иван Лечев, и Любо Киров, и Дара, и Галена. Но по-важното е, че се трансформира в абсолютния любимец на феновете тази година, които имат решаващата дума в определянето по спечелилия. По обществени мрежи и медии даже вървяха предварителни залози, че Петя ще е гласът.

А той е галактически, безапелационни са от журито. Това пролича най-ясно с неповторимото й осъществяване на родопската " Калиманко, денко мари " - последното й излизане на сцената.

На финала довечера стана ясно, че с Дара - най-младият от треньорите, са се засичали по подиуми в станата, когато са били дребни. Щастлива съм да те видя в този момент по какъв начин блестиш, сподели й попзвездата.

Единственото осъществяване отвън достоверния български фолклор на Петя в музикалния формат беше общата коледна ария, която тя записа с останалите финалисти. Но за сцената заложи единствено на национални песни, като в първия кръг на финала довечера, когато участниците по правилник бяха подкрепени в дуетни осъществявания с родни звезди, тя пя с Деси Добрева. Много са изпълнителите на другата музика, малко сме тези, които пазим фолклора, изяснява момичето за какво не пее друго.

Гласовитата варненка просълзяваше треньорката си Галена с всяко излизане на сцената. Явно докосна и феновете. Любимата й певица е Калинка Вълчева, която извършва български добруджански песни. 

Двата невероятни мъжки гласа този сезон, които трогнаха и с персоналните си истории - Борис Христов и Георги Константинов, останаха надлежно трети и втори. 

Георги, който отстъпи на Петя на финала, е приключил Музикалната академия, само че кара такси. И продължи да го прави, даже когато към този момент го посочваха по малкия екран и всички научиха за гения и скромността му. Приятелката му също е музикант - Елена Кокорска, яви се в " Гласът на Българя ", само че отпадна преди кросбитките.

А Борис просълзи няколко пъти мастер Лечев, съгласно който той бе безапелационният глас на България. Освен неповторим артист, който обаче е пял основно по круизни кораби, само че в никакъв случай на огромна сцена, той е и доста добър брачен фотограф. В дуетите със звезди Борис Христов пя с Мария Илиева.

Георги пък бе подсилен от Миро, с който изпяха фантастично ария на Елтън Джон. А за финалния дуел с Петя геният таксиджия избра " Черно и бяло " на Георги Христов.

Любопитното е, че в директните дуели предишния месец Борис би Георги, въпреки Лечев мъчно да взе това решение, само че Костадинов  незабавно бе откраднат от Галена. Така попфолк изпълнителката, която дебютира тази година във формата, се оказа треньор и на двамата финалисти, всред които феновете споделиха тежката си дума - също казус в шоуто.

" Георги, аз съм с теб, до момента в който си жив! ", изясни му се Иван Лечев. Според всички той е извървял най-дългият път в това шоу, като е повярвал е в себе си. И шестимата довечера бяха от изпълнителите, обърнали и 4-те стола на журито от първото си появяване на сцената.

" Нещо пее през Петя ", сподели разчувстваният й татко. Не спирам да рева, когато пее, макар че хиляди пъти е била до ухото ми, сподели и сестра й.

" Ти си огромното богатство на дребната България, космосът, който носиш в себе си, би трябвало да бъде свестен от целия свят ", сподели й Любо Киров. По-българско няма от теб, развълнува се Галена. Много е красива душата на Българя и е извънредно време да я почистим от всичко некрасиво, такива хора като Петя могат да оказват помощ, разгласи мастер Лечев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР